Okos döntés

A gondoskodás a tettekkel válik kézzel foghatóvá!

Az MNB a bankok közötti verseny növelésre tett szabályzásai, a gazdaság, és a fogyasztás minél előbbi felpörgetéséhez szükséges lépések.
Ezek között is a legsikeresebb a Minősített Fogyasztóbarát termékcsalád.
Íme az új családtag!

Nekifut az MNB a személyi hitelek piacának is

Minősített fogyasztóbarát személyi kölcsön

A család legidősebb tagja mára igazi sláger termék a jelzáloghitelek piacán.
Kiszámítható, szabályzott, könnyen összehasonlítható, és amennyire csak lehet átlátható.

A következő a képzeletbeli családfában a Minősített Fogyasztóbarát Lakásbiztosítás.
Szintén az idei év termése, és még csak most van bevezetés alatt, de információink szerint már minden biztosító társaságnak lapul egy ilyen a fiókban. Akinek nem, annak már elérhető a piacon.

És a legifjabb, aki még csak papíron létezik, a Minősített Fogyasztóbarát Személyi kölcsön!

Hiányzott? Igen!

Az elmúlt évben 20 százalék körüli éves növekedést mutattak a személyi kölcsönök, ami több mint 550 milliárd forint folyósított összeget jelentett.
Az állomány masszív növekedése azonban számos nemkívánatos gyakorlatot hozott magával a piacon.

Bár a következő hónapokban a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozását célzó THM-limit (maximum 5 százalékpont az alapkamat felett) hathatós segítséget nyújt az adósoknak, a veszélyhelyzetet követő időszakban továbbra is indokolt lesz a verseny erősítése, ezért döntött az MNB a Minősített fogyasztóbarát termékkör kiterjesztése mellett.

Személyi kölcsönt keresel?

Több éves szakmai tapasztalattal,akciós feltételekkel, és a piacon elérhető legjobb konstrukciókkal tudjuk segíteni a céljaidat!
AKCIÓ !

Az okokról

A kamatok indokolatlanul széles sávban szóródnak, a banki forrásköltségekhez mért kamatfelárak pedig nemzetközi összehasonlításban is magasak.

Az intézmények eltérő árazási struktúrája hátráltatja a termékek átláthatóságát, illetve a fogyasztók tájékozódását, ami miatt az ügyfelek számára sokszor teljesen értelmezhetetlen díjtételek drágítják a termékeket.

Megint az összehasonlító oldalak

Már írtunk róla, hogy az egyre népszerűbb, de erősen profitorientált összehasonlító oldalak működési modelljükből kifolyólag a találati listában manipulált, esetenként érdek vezérelt,  illetve sokszor nem pontos ajánlatokat mutatnak.
A tájékoztatás,és a szabályzások hiányosságai miatt sokszor olyan hitelcélra vesznek fel személyi kölcsönt, amelyre kedvezőbb feltételekkel elérhető lenne, célzott felhasználású, fedezett finanszírozási konstrukció, például lakáscélú hitel.
Az adós és a hitelező számára is kiemelt kockázatot jelenthet, ha a jelzáloghitelhez előírt önerő biztosítása személyi kölcsönből, az adós saját forrású pénzügyi hozzájárulása nélkül valósul meg – hogy csak egy igen népszerű, de felelőtlen példát írjunk.

A felsorolt problémák megfelelő kezelésére ajánlják az MNB szakértői a lakáshitelek piacán már sikeresen alkalmazott termékminősítést.

A Minősített fogyasztóbarát személyi hitel (MSZH) átterelheti a piacot az intenzívebb verseny, az alacsonyabb kamatfelárak és az átláthatóbb tájékoztatás irányába.

A minősítés a személyi kölcsönpiac digitális átállásának ösztönzését is szolgálhatja, ami a verseny élénkítése mellett, a költségmegtakarítások révén a bankok hatékonyságát is növelheti, illetve a kamatfelárak csökkenésében is lecsapódhat.

forrás: MTI/MNB

Facebook
Twitter
LinkedIn
Picture of Molnár András

Molnár András

Pénzügyi szakértő
Email: hello@okosdontes.hu
Telefon: 06-30-812-8267

Többet szeretnél tudni?
Keress minket!

Teljes neved, vagy ahogy szólíthatunk
Amit biztosan megkapsz, és ahova szükségesetén válaszolunk
Csak számokat írj. Pl: 06301234567
Akár több témát is megadhatsz
Írd le nekünk, amit fontosnak tartasz, mielőtt megkeresünk. Minél részletesebb vagy, annál pontosabban tudunk segíteni, akár már az első alkalomkor.
Elolvastam, és megértettem az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.

Jelen weboldal tartalma, és a hozzá tartozó valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű, és nem minősül biztosítási termék, befektetési tanácsadás, vagy pénzügyi szolgáltatás ajánlattételnek! Ezen információkat és adatokat az Okos döntés üzemeltetői megfelelő gondosság mellett rendszeres időközönként felülvizsgálja, és frissíti. A köztes időben azonban az adatok, és információk elavulttá válhatnak, így azok idegenszerűségéért, teljességéért, esetleges pontatlanságáért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, hogy mielőtt a honlapunkon olvasott információk alapján üzleti döntést hozna, feltétlenül lépjen kapcsolatba velünk. Az Okos döntés fenntartja magának a jogot, hogy a jelen honlapon található információkat bármikor előzetes értesítés nélkül módosítsa.