Okos döntés

A gondoskodás a tettekkel válik kézzel foghatóvá!

Amikor a kriptovalutákról olvasgatok az interneten, két féle embert látok.
Aki hisz, és aki nem.
Azonban a véleményem szerint koránt sem ilyen egyértelmű.
Ti kérdeztétek, mi a véleményem a kriptovalutákról, mint befektetés.

Személyi kölcsönt keresel?

Több éves szakmai tapasztalattal,akciós feltételekkel, és a piacon elérhető legjobb konstrukciókkal tudjuk segíteni a céljaidat!
AKCIÓ !

Nem befektetés

És most nem a kriptovalutákra gondolok, hanem a cikk tartalmára. A következő sorok sokkal inkább szolgálnak arra, hogy áttekintsük a digitális pénzek világát, minthogy állást foglaljak egyik, vagy másik coin mellett.
Próbáltam teljesen pártatlan lenni, és a lehető leginkább konyhanyelven fogalmazni, hogy mindenki a számára leginkább releváns döntést tudja meghozni.
Essünk is neki!

Hol tartunk most?

A tavalyi évben a Bitcoin 80%-al zárt az előző évhez képest. Ez egy igen szép szám, és valószínűleg minden kereskedő lenne egy ehhez hasonló éves nyereséggel.
Azonban ha visszább tekintünk az időben jól látható, hogy ez a teljesítmény bizony már messze nem az az elképesztő hozam, ami ezen a piacon megszokott.
Hol vannak már a több száz, vagy akár ezerszeres nyereségek?
A Bitcoin és Ethereum is egy olyan mértéktartóbb pályára lépett, amit akár tőzsdei kereskedéssel is el lehet érni.

Kereskedés kriptovaltákkal

A szkeptikusok

Ők azok akik csak arról beszélnek, hogy energiapazarló, ez csak spekuláció, hit, és nincs mögötte valódi érték.
Szintén rendszeres ellenérv, hogy mindössze digitális bűnözők, és pénzmosodák használják.

A Bitcoin, vagy épp az Ethereum közvetlen valóban nem hordoz érteket, de közvetve többet is. A blokkláncokra épülő altok sok esetben, igen komoly gazdasági, politikai, vagy egyéb projektek megvalósítására épülnek.
Viszont abszolút megértelek kedves olvasó, mert számomra is bizalmatlanságot jelent a kriptovalutáknál , hogy kvázi bárki létrehozhat egy újabb coint egy láncon, amivel pont azt érik el, hogy aki felületesen vizsgálja ezt a szektort, pont csak a fent leírtakat látja belőle.
Így a társadalmilag értékes projektek vagy háttérbe ragadnak, vagy egy kalap alá veszik őket a valóban értéktelen, és manipulatív coinokkal, tokenekkel.
 

A fanatikusok

Nagyon nem szeretném ragozni. Legalább annyira szemellenzőn keresztül nézik a kripto világot mint a szkeptikusok. Bármerre is tartson a piac, ők váltig hiszik, hogy a holnap újabb rekord bevételt generál majd, és már előre lefoglalóznak egy lambót.
De bárhonnan próbálom nézni, ez is egy pénzügyi kereskedés, ahol ugyan úgy bukható a befektetett tőke, mint bárhol máshol.

Szerintem

Abban egészen biztos vagyok, hogy a digitális pénzek világa már nem fog eltűnni.
Átalakulhat, eltűnhetnek szereplők, jöhetnek újak, de velünk marad.
Az mellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy mostanra a legtöbb befektetői csoport, sőt sok esetben a hagyományos bankok is vásárolnak különböző érméket, míg a lakossági felhasználók száma már több száz millió főnél tart.
A digitális világ átalakulásának küszöbén vagyunk, amikor a metaverzum a szemünk láttára épül, és ahol jó eséllyel csak csak digitális pénzzel fognak tudni fizetni az emberek, ami pedig a szektor további megszilárdulását eredményezheti, ahol a most ismert multik végtelen tőkével, vethetik meg lábaikat.
Ha fogadnom kéne, egészen komoly összeget mernék tenni a Facebookra, és társaikra, hogy megpróbálják majd ezt a piacot is uralmuk alá hajtani.

Megéri befektetni?
Ezt mindenkinek a saját meggyőződésére bíznám, azonban abban bizonyos vagyok, hogy már nem lehet egy legyintéssel elintézni, és hóbortnak tekinteni.
Ahogy abban is biztos vagyok, hogy jelenleg az átlag ember számára túlkomplikált, nehezen átlátható, és értelmezhető projektekkel van tele, amiben még a magukat profiknak titulált befektetők sem tudnak ma már egyik napról a másikra átütő sikereket elérni.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Picture of Molnár András

Molnár András

Pénzügyi szakértő
Email: hello@okosdontes.hu
Telefon: 06-30-812-8267

Többet szeretnél tudni?

Keress  minket elérhetőségeinken!

Vagy használd a lenti űrlapot, hogy egy okos döntést hozhass! 
Keress meg minket, és megmutatjuk, hogy mindig van választásod!

Teljes neved, vagy ahogy szólíthatunk
Amit biztosan megkapsz, és ahova szükségesetén válaszolunk
Csak számokat írj. Pl: 06301234567
Akár több témát is megadhatsz
Írd le nekünk, amit fontosnak tartasz, mielőtt megkeresünk. Minél részletesebb vagy, annál pontosabban tudunk segíteni, akár már az első alkalomkor.
Elolvastam, és megértettem az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.

Jelen weboldal tartalma, és a hozzá tartozó valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű, és nem minősül biztosítási termék, befektetési tanácsadás, vagy pénzügyi szolgáltatás ajánlattételnek! Ezen információkat és adatokat az Okos döntés üzemeltetői megfelelő gondosság mellett rendszeres időközönként felülvizsgálja, és frissíti. A köztes időben azonban az adatok, és információk elavulttá válhatnak, így azok idegenszerűségéért, teljességéért, esetleges pontatlanságáért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, hogy mielőtt a honlapunkon olvasott információk alapján üzleti döntést hozna, feltétlenül lépjen kapcsolatba velünk. Az Okos döntés fenntartja magának a jogot, hogy a jelen honlapon található információkat bármikor előzetes értesítés nélkül módosítsa.