Okos döntés

A gondoskodás a tettekkel válik kézzel foghatóvá!

Amikor hitelfelvétel előtt állunk, legtöbbször addig jutunk el az ön ellenőrzéssel, hogy rendben van-e a fizetésünk, önerőnk, a kiszemelt ingatlan megfelel-e az elvárásoknak, illetve hogy a KHR a megfelelő információkat tartalmazza.
Pedig számos egyéb apróságon is elcsúszhat egy kölcsön igénylés.

Mire figyeljünk még?

A Bankok szeretik biztonságba tudni a pénzüket. Szinte kivétel nélkül bekérnek, vagy ellenőrzik folyószámla kivonatunkat amikor hitelfelvétel mellett döntünk.
Ennek  egyik oka, hogy a jövedelmek mellett a fogyasztói szokásokat is megvizsgálják.

Mire gondolunk pontosabban?
Például a rossz szokásokra. Ezek közé tartoznak többek között a fizetős online játékok, a dohányzás, és a szerencsejáték is.
Ez nem azt jelenti, hogy a konzolos előfizetésed miatt nem kapod meg a lakáshiteled, de ha rendszeresen, és a jövedelmedhez képest nagy összegben teszel fel a kártyádról pénzt pókerre, bizony elhajtanak.

Olyannal is találkoztunk, amikor valaki viccesnek vélt közleménnyel utalt a számlájáról, vagy fogadott hasonló közleménnyel tételt, és magyarázat híján bizony elutasításra került az ügylet.

Jöhet a Revolut

És itt lép a képbe a Revolut. 
A Revolut egy pre-paid kártyát kibocsátó fintech vállalat. (Ingyenes Revolut számláért klikk ide!). 
A pre-paid kártya azt jelenti, hogy maga a kártya nem tartozik semmilyen bankhoz illetve olyan összeget helyezünk el rajta, amelyről tudjuk, hogy rövid időn belül elköltjük. 
A számlanyitás online történik, és percek alatt elkészül.
ha igényelsz fizikai kártyát is mellé, az is megérkezik 1-2 héten belül.

Ezek után már nincs is más dolgunk, mint feltölteni rá az összeget, amit szeretnénk, és bátran élhetsz kedvteléseidnek, anélkül, hogy rontanád a hitelminősítésed. 
Ennyi az egész!

Mire jó még?

Oké, valószínűleg nem erre találták ki, és nem is buzdítanék senkit arra, hogy mindössze ezért nyisson számlát, ezért most vegyük górcső alá, mire tudjuk használni újonnan hadrendbe állított kártyánkat.

Utazz bárhová

A Revolut kártyádra feltöltött pénzt középárfolyamon tudod váltani fizetéskor, vagy pénzfelvételkor, többnyire ingyenesen.
Ugyan úgy használható készpénzfelvételre, és kártyás fizetésre egyaránt, mint bármelyik egyéb  szolgáltató terméke.
A Revolut több mint 150 különböző pénznemet támogat fizetésre, és/vagy átváltásra.
Apróság de a design is nagyon rendben van.

Kereskedj

Bitcoin, részvények, arany?
A Revolutos kártyáddal ez sem akadály!
Már az alapcsomagban is kedvező feltételekkel tudsz kereskedni a világ vezető részvénypiacain, de a Plus, és Prémium csomag mindezt egy igazán kedvező díjért bocsátja rendelkezésedre.

Junior számla

Gyermekeknek készült, de te felügyelheted: ez a Junior (gyermek) számla, amellyel segíthetsz, hogy a kicsik is megtanuljanak bánni a pénzzel. Állíts be költési limitet, felügyeld a vásárlását. Tanítsd tudatos pénzügyekre, hogy később felelős döntéseket tudjon hozni.

Széf

Talán a kedvenc funkcióm.
Állíts be magadnak egy cél összeget, és érd el vásárlásaiddal.
A széf funkció a kerekítés szabályait, és a megadott megtakarítási terveddel összhangban gyűjti a pénzt neked.
Meglepetés összegek tudnak előkerülni. Komolyan 🙂

Biztosítás

A Revolut napi árazású egészség- és utasbiztosítása helymeghatározási technológia segítségével állapítja meg, hogy mikor vagy éppen az országhatáron túl, és csak az ilyen napokért kell fizetned – ezzel a módszerrel akár már napi 1,00 GBP ellenében is szert tehetsz egészségbiztosításra és fogászati biztosításra.

Lehetőséged van a mobiltelefonodra is biztosítást kötni. Ez kiterjed minden elejtésből és törésből eredő kárra, a képernyő sérülését is beleértve, továbbá minden folyadék okozta sérülésre.
A harmadik fél okozta károkra és a garancián kívüli meghibásodásra szintén igényelhető.

Egyéb funkciók, szolgáltatások

  • Apple Pay
  • Google Pay
  • Virtuális(eldobható) kártyák
  • Adományozás
  • Ajándék küldés
  • Költségvetés tervezés
  • Ingyenes IBAN-számla
  • Ingyenes készpénzfelvétel (csomagonként eltérő mértékben)

Biztonság

A Revolut rendkívül komolyan veszi a biztonságodat.
2018-ban a Revolut banki engedélyt szerzett Magyarországon is. A pénzedet globális banki partnereinknél őrzik, a nagybankoknál sokkal jobban figyelnek a kártyacsalás elleni küzdelemre, amit az alkalmazással Te is tovább erősíthetsz.

Bizonytalanság

Persze a Revolut sem tökéletes. A supportjuk csak chat-es felületen érhető el, és a felmerülő problémák esetén többször napok is eltelnek a megoldásig (persze ilyen máshol is előfordul).
Az elővigyázatosságukból fakadóan néhány esetben jelezték a felhasználók, hogy random zárolták a számlájukat, míg nem igazolták személyazonosságukat (ez leginkább az ingyenes csomagra jellemző).
Illetve ahogy a többi nagy banknál, így itt is a legtöbb lopási kísérlet az adathalászokhoz köthető.
Számos bűnöző próbálja elhitetni veled, hogy ő egy munkatárs és próbálja kicsalni a PIN kódod vagy kártya biztonsági számát. Sőt olyan esetekről is olvashatsz, hogy a Revolut egyik partnereként adta ki magát valaki.

Konklúzió

A Revolut mindössze 6 éve indult világhódító útjára. Magyarországon jelenleg valamivel több mint 300.000 , a világon pedig nagyjából 15millió felhasználója van, de ettől még egy fiatal fintech cég.
Számtalan jó ötlet, innováció található a cégben ,és az alkalmazásukban, így általánosan egy jó irányt vetítenek elő, a hagyományosan belassult bankszektornak remek iránymutatás lehet, és már fel is figyeltek rá.
Nagyobb összeget mi személyesen nem tárolnánk rajta, de a hétköznapi felhasználásra (ha lenne) adnánk egy erősen ajánlott plecsnit.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Picture of Molnár András

Molnár András

Pénzügyi szakértő
Email: hello@okosdontes.hu
Telefon: 06-30-812-8267

Jelen weboldal tartalma, és a hozzá tartozó valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű, és nem minősül biztosítási termék, befektetési tanácsadás, vagy pénzügyi szolgáltatás ajánlattételnek! Ezen információkat és adatokat az Okos döntés üzemeltetői megfelelő gondosság mellett rendszeres időközönként felülvizsgálja, és frissíti. A köztes időben azonban az adatok, és információk elavulttá válhatnak, így azok idegenszerűségéért, teljességéért, esetleges pontatlanságáért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, hogy mielőtt a honlapunkon olvasott információk alapján üzleti döntést hozna, feltétlenül lépjen kapcsolatba velünk. Az Okos döntés fenntartja magának a jogot, hogy a jelen honlapon található információkat bármikor előzetes értesítés nélkül módosítsa.