Okos döntés

A gondoskodás a tettekkel válik kézzel foghatóvá!

Azt gondoltam, hogy a 2008-as deviza hitelek bedőlése még élénken él az emberekben, és jobban odafigyelnek a megfelelő hiteltermék kiválasztására, de sajnos egyre többször szembesülök vele, hogy tévedtem.
Hiába a rossz emlékek, még mindig könnyen elcsábul az ember pár ezer forintos látszat előnyért.
És most, hogy véget ért a moratórium, és dolgozzák fel az ügyleteket a bankok, szépen kihullanak a csontvázak a szekrényből

Visszatérő kérdések

Hosszú évek óta vagyok a pénzügyi piacon, számtalan beszélgetésen, találkozáson, igényfelmérésen vagyok túl.
Sokszor fel sem tűnik, ha valaki egy közös beszélgetés után nem engem választ ügyintézéshez, vagy amikor az igent adja a pénzügyi döntéseire, és ez teljesen rendben van így.

Egyrészt van ebben a tevékenységben némi személyes szimpátia, aztán vannak rajtam kívül is régóta a piacon lévő, megbízható szakemberek. És ez így van jól.

Másrészt van amikor hiába minden szimpátia, régi kapcsolat, és szakmaiság, az ügyfél bizony a szemének hisz, és ha én 10Ft-ért kínálok számára valamit, míg a másik 9Ft-ért, bizony az utóbbit választja. Én mégis nyugodtan hajtom álomra a fejemet tudva, hogy a legjobbat ajánlottam ami a terveinek megfelelő.

Aztán telik-múlik az idő. Eltelik 1-2-5 év.
És egyszer csak!
Jön a telefon, email, üzenet:

– Szia! Foglalkozol, még pénzügyekkel?

-Szia! Természetesen, miben tudok segíteni?

– Most írt a bank, hogy meg fog emelkedni a törlesztő részletünk.  Mit lehet ilyenkor tenni?

Csak az elmúlt egy hét alatt négyen kerestek meg ilyen, vagy erősen hasonló kérdéssel.
Ugye vége a moratóriumnak, kiborult a bili. – Halkan hozzá teszem, még a moratórium alatt is sorban váltottam ki rizikós hiteleket.

Nem az ügyfél a hibás

Persze lehetne figyelmesebb, de a fő imposztor az aki eladta nekik a rövid kamatperiódusú hitelt pár forint ár előnnyel, csak azért, hogy a jutalékot bezsebelhesse.
Semmivel nem jobbak ezek, mint a devizahitellel tudatosan az ügyfeleket károsító tanácsadók.

Szeretném biztosan tudni, hogy így van. Szeretném ha nem derülne ki, hogy az ügyfél vállalt felesleges kockázatot.

Szeretném ha észrevenné, Én még mindig itt vagyok, elérhető vagyok, és hosszú évek után is vállalom a szakmaiságot, az elérhetőségeimet. Nem halászok a zavarosban, és nem kell senki elől elbújnom, mert esetleg nem azt adtam amire valóban szükség volt.

Soha nem a legolcsóbb, hanem az okosdöntést preferálom, és ha valaki mégis ragaszkodik az elképzeléseihez amivel nem értenék egyet, akkor felhívom a figyelmét az lehetséges veszélyekre, buktatókra. 

Gondolkodj előre

Persze azt is tudom, hogy az évek múlásával már nem is emlékszik az ember, anno milyen hitelszerződést kötött, és hogy vajon számára is rejteget-e a közeljövő hasonlóan kellemetlen meglepetéseket, de arra biztosan emlékszel, hogy éltél-e a moratóriummal
Jómagam sem emlékszem számtalan fontos dologra, amivel nem kerülök napi kapcsolatba (például mikor jár le a műszakim… ha nem írna a rendszer, tuti sose jutna eszembe).

Ezért ne legyél rest, és ha bizonytalan vagy, moratóriumos hiteled volt,  keress meg, és segítek neked átnézni meglévő szerződésed, és ha szükséges akkor még időben cselekedni, hogy lépéselőnybe kerülj a pénzintézeteddel szembe!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Picture of Molnár András

Molnár András

Pénzügyi szakértő
Email: hello@okosdontes.hu
Telefon: 06-30-812-8267

Többet szeretnél tudni?

Keress  minket elérhetőségeinken!

Vagy használd a lenti űrlapot, hogy egy okos döntést hozhass! 
Keress meg minket, és megmutatjuk, hogy mindig van választásod!

Teljes neved, vagy ahogy szólíthatunk
Amit biztosan megkapsz, és ahova szükségesetén válaszolunk
Csak számokat írj. Pl: 06301234567
Akár több témát is megadhatsz
Írd le nekünk, amit fontosnak tartasz, mielőtt megkeresünk. Minél részletesebb vagy, annál pontosabban tudunk segíteni, akár már az első alkalomkor.
Elolvastam, és megértettem az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.

Jelen weboldal tartalma, és a hozzá tartozó valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű, és nem minősül biztosítási termék, befektetési tanácsadás, vagy pénzügyi szolgáltatás ajánlattételnek! Ezen információkat és adatokat az Okos döntés üzemeltetői megfelelő gondosság mellett rendszeres időközönként felülvizsgálja, és frissíti. A köztes időben azonban az adatok, és információk elavulttá válhatnak, így azok idegenszerűségéért, teljességéért, esetleges pontatlanságáért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, hogy mielőtt a honlapunkon olvasott információk alapján üzleti döntést hozna, feltétlenül lépjen kapcsolatba velünk. Az Okos döntés fenntartja magának a jogot, hogy a jelen honlapon található információkat bármikor előzetes értesítés nélkül módosítsa.