Okos döntés

A gondoskodás a tettekkel válik kézzel foghatóvá!

Londoni pénzügyi-gazdasági elemzők egybehangzó friss előrejelzései szerint súlyos recesszióban tölti az idei évet a világgazdaság az új koronavírus okozta járvány miatt, és a borúlátó prognózisokat is lefelé ható kockázatok terhelik.

Személyi kölcsönt keresel?

Több éves szakmai tapasztalattal,akciós feltételekkel, és a piacon elérhető legjobb konstrukciókkal tudjuk segíteni a céljaidat!
AKCIÓ !

Mikor, és mennyi?

A Moody’s Investors Service kedden Londonban bemutatott előrejelzéscsokra szerint a világgazdaság teljesítményének zömét adó húsz legnagyobb gazdasági erőcentrum (G20) hazai összterméke (GDP) 2020 egészében átlagosan 5,8 százalékkal zuhan.

A nemzetközi hitelminősítő szerint a G20-gazdaságok jövőre várhatóan 4,2  százalékkal növekszenek, de valószínűleg így is eltart hozzávetőleg két évig, mire együttes hazai össztermékük reálértéken ismét eléri a koronavírus-járvány előtti szintet.
A Moody’s a G20-csoporton belül az euróövezetben és Japánban 6,5 százalékos, az amerikai gazdaágban 5,7 százalékos, Németországban 5,5 százalékos, Olaszországban 8,2 százalékos, Nagy-Britanniában 7 százalékos GDP-zuhanással számol 2020 egészében, és Kínában is alig 1 százalékos növekedést valószínűsít.

A cég jövőre a G20 fejlett ipari gazdaságaiban 4-5 százalék közötti növekedéseket vár, hangsúlyozza azonban, hogy 2021-ben így átlagosan 5 százalékhoz közeli lesz ezekben a gazdaságokban a halmozott GDP-veszteség a koronavírus-járvány előtti előrejelzésekhez mérve.

A hitelminősítő hangsúlyozza, hogy e rendkívül komor előrejelzésekre is egyértelműen lefelé mutató kockázatok hatnak.
Abban az esetben például, ha a járvány az év második felében újra támad és emiatt ismét országos zárlatokat kell elrendelni, az potenciálisan olyan sokkot okozhatna, amely gyorsan a 2008-2009-es globális krízisnél is sokkal súlyosabb pénzügyi válsággá eszkalálódhatna. 

A növekedéshez csökkenés kell

Az egyik legnagyobb londoni gazdasági elemzőműhely, az Oxford Economics kedden ismertetett tanulmányában közölte: derűlátó forgatókönyve szerint a globális GDP-érték az idén 2,9 százalékkal csökken, de jövőre 7,3 százalékkal emelkedik.

 A ház borúlátó forgatókönyve ugyanakkor azzal számol, hogy a világgazdaság hazai össztermékének értéke még 2024 végén is 10 százalékkal a járvány előtti szint alatt lesz.

A Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő modellszámításai szerint a világgazdasági szintű hazai össztermék az idén 3,9 százalékkal zuhan, kétszer nagyobb mértékben, mint a 2008-2009-es globális pénzügyi válságot kísérő recesszió idején.
A Fitch szerint ilyen mély globális recesszióra a második világháború óta nem volt példa.
 A cég közölte: várakozása szerint a világgazdaság által az idén  előállítandó bruttó jövedelem 4500 milliárd dollárral marad el a járvány előtti előrejelzéseiben 2020-ra valószínűsített szinttől.

A Fitch Ratings számításai szerint az idei évre várt GDP-csökkenés 2800 milliárd dolláros globális jövedelemzuhanásnak felel meg a tavaly megtermelt jövedelemhez képest.

A hitelminősítő a fejlett ipari térségen belül az euróövezetben várja a legmélyebb recessziót: új prognózisa szerint a valutauniós gazdaság hazai összterméke 2020 egészében 7 százalékkal zuhan.
A Fitch Ratings várakozása szerint az euróövezeti átlagon belül Olaszországban 8 százalékos, Spanyolországban 7,5 százalékos, Franciaországban 7 százalékos, Németországban 6,2 százalékos GDP-visszaesés lesz az idén.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Picture of Molnár András

Molnár András

Pénzügyi szakértő
Email: hello@okosdontes.hu
Telefon: 06-30-812-8267

Többet szeretnél tudni?
Keress minket!

Teljes neved, vagy ahogy szólíthatunk
Amit biztosan megkapsz, és ahova szükségesetén válaszolunk
Csak számokat írj. pl 06301234567
Akár több témát is megadhatsz
Írd le nekünk, amit fontosnak tartasz, mielőtt megkeresünk. Minél részletesebb vagy, annál pontosabban tudunk segíteni, akár már az első alkalomkor.
Elolvastam, és megértettem az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.

Jelen weboldal tartalma, és a hozzá tartozó valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű, és nem minősül biztosítási termék, befektetési tanácsadás, vagy pénzügyi szolgáltatás ajánlattételnek! Ezen információkat és adatokat az Okos döntés üzemeltetői megfelelő gondosság mellett rendszeres időközönként felülvizsgálja, és frissíti. A köztes időben azonban az adatok, és információk elavulttá válhatnak, így azok idegenszerűségéért, teljességéért, esetleges pontatlanságáért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, hogy mielőtt a honlapunkon olvasott információk alapján üzleti döntést hozna, feltétlenül lépjen kapcsolatba velünk. Az Okos döntés fenntartja magának a jogot, hogy a jelen honlapon található információkat bármikor előzetes értesítés nélkül módosítsa.