Okos döntés

A gondoskodás a tettekkel válik kézzel foghatóvá!

Orbán Viktor hétfőn délben bejelentette újabb 5 rendeletet, ami a károk enyhítéséért fog felelni, és a gazdaság újraindítása érdekében fogant.
Mivel a mozgástere szűkös, a nemzetközi nyomás is nagy, így nem meglepő módon a bejelentések teljes mértékben harmonizálnak a környező országok döntéseivel.

(Fotó: Tamas Kaszas / Reuters)

5+1 pont

A hétfőn induló második szakasz öt alap pillérből áll, aminek számos kisebb pillérje lesz a miniszterelnök szerint:
A sajtótájékoztató sorrendjében:
  1. Munkahelymegőrzés: rövidített munkavégzés esetén készen állnak arra, hogy átvállalják a munkaadóktól a bérköltségek egy részét. -ez várható volt, többször írtunk is róla.
  2. Munkahelyteremtés: 450 milliárd forint értékben beruházásokat támogatnak
  3. Kiemelt ágazatok fognak támogatni, ezek a turizmus, építőipar, film- és kreatív ipar(?), mezőgazdaság, egészségipar stb
  4. Vállalatok finanszírozása: kamat és garanciatámogatott hiteleket biztosítanak magyar vállalkozásoknak
  5. Család- és nyugdíjas védelem, visszaépítik a 13. havi nyugdíjat.
   Most persze a munkahelyeket kell menteni, de nem feledkezhetünk el a nyugdíjasokról sem – tette hozzá.

  +1. Szó van lakossági hitelezések további reformjáról is, hiszen a fogyasztás egyik mozgató rugója.

Különvélemény

Ez a döntés lehet szimpatikus, vagy sem, vérezhet száz sebből vagy sem, azt gondolom jelen helyzetben ezek a döntések nyugati példára mintázva készültek el.
Egészen biztosan lehetne máshogy is, de őszintén megmondom, én már azt is csodának tartom, hogy eddig sikerült követnünk a szomszédos országokból elindult irányvonalat.
Ennél többet máshol sem tudnak tenni, pedig figyelem az elejétől a nemzetközi eseményeket.

Persze, ezeket a lyukakat majd be kell tömni, mert már most 2,7%-os várható hiányról beszélnek- ami elég optimista, de a gazdaság mellett bizony az ingatag közhangultra is nagy hangsúlyt kell fektetni.

Nagyon kíváncsi vagyok, neked mi a véleményed , oszd meg velünk a Facebook-os csoportunkba.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Picture of Molnár András

Molnár András

Pénzügyi szakértő
Email: hello@okosdontes.hu
Telefon: 06-30-812-8267

Jelen weboldal tartalma, és a hozzá tartozó valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű, és nem minősül biztosítási termék, befektetési tanácsadás, vagy pénzügyi szolgáltatás ajánlattételnek! Ezen információkat és adatokat az Okos döntés üzemeltetői megfelelő gondosság mellett rendszeres időközönként felülvizsgálja, és frissíti. A köztes időben azonban az adatok, és információk elavulttá válhatnak, így azok idegenszerűségéért, teljességéért, esetleges pontatlanságáért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, hogy mielőtt a honlapunkon olvasott információk alapján üzleti döntést hozna, feltétlenül lépjen kapcsolatba velünk. Az Okos döntés fenntartja magának a jogot, hogy a jelen honlapon található információkat bármikor előzetes értesítés nélkül módosítsa.
Az Okosdöntés partnere a Bankmonitor.hu