Okos döntés

A gondoskodás a tettekkel válik kézzel foghatóvá!

A bankok, és pénzintézetek is tisztában vannak a jelenlegi események hatásaival -amiről itt írtunk is,- és igyekeznek reagálni a gyorsan megváltozott körülményekre.
Ebben a bejegyzésben a magyar piac mellet, a nemzetközi reakciókat is bemutatjuk pár sorban.

Hazai pálya

Itthon a bankfiókok zavartalanul üzemelnek. A városi legendákkal ellentétbe a kiszolgálás zökkenőmentes, és a készpénzállomány is fedezi a lakossági igényeket. 
A kommunikációjuk azonban egyértelmű:
Bankolj online! 

Ma már nagyon kevés az a fióki funkció amit ne lehetne elintézni applikációból, vagy netbankon keresztül.
Az egyik ilyen kivétel a jelzáloghitel.
Ez az a termék amit nem lehet (jelenleg), személyes találkozó nélkül megvalósítani.
Itt jönnek a képben a mobilbankárok, ügynökök, alkuszok.
A segítségükkel bankfióki látogatás nélkül tudjátok végig vinni hitel ügyleteiteket, ráadásul lényegesen kedvezőbb feltételekkel, mintha Ti magatok mennétek be a fiókba.  Erről részletesebben ITT írtam!

És ha már a lakáshiteleknél tartunk, a vezető pénzintézetek szinte mind kamatcsökkentéssel, vagy a kedvezményeik határidejének meghosszabbításával reagáltak. 
Ha mostanában gondoltál arra, hogy belevágj az otthonteremtésbe, akkor ebben az évben talán most jött el a legjobb időszak ezt megvalósítani!

Biztonság

Persze a gazdaságilag ingatag időkben, csak óvatosan duhajkodik az ember. Olvasni mindenfélét a neten, és legyünk őszinték, nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél.
Bizony ebbe az időszakban alaposan benne van egy elnyúló recesszió lehetősége éppúgy mint egy elhúzódó betegségé.
Éppen ezért, kiemelt fontosságú most hogy a megfelelő hitelkonstrukció mellé, a megfelelő biztosításod is meglegyen.

Idegenben

És mi a helyzet a környező országokban?
A kitettség ott is óriási, és a legtöbb európai országban már napok, vagy akár hetek óta is életbe lépett korlátozások sokszor ellehetetlenítik a munkavállalókat a feladataik elvégzésében.

Épp ezért enyhítik a banki szigort Olaszországban, Franciaországban, és Nagy-Britanniában is!

A pénzintézetek elfogadják, hogy a koronavírus miatt bevezetett karanténok bevételkiesést okozhatnak a hiteleseknek.
Az olasz bankoknál lehetőség nyílik a törlesztés felfüggesztésére, vagy a részletek csökkentésére.
Az olasz bankokat tömörítő lobbicsoport, az IBA közleménye szerint, mindent meg fognak tenni, a magánszemélyek, és a cégek csődjének elkerülése érdekében.

Hasonlóan reagált a brit bankok érdekvédelmi szervezete, akik a COVID-19 járvány érintettjei számára megnövelt A-hitelt, kedvezményes hitelt, vagy a meglévő hiteleik könnyítését ajánlotta fel.
A vállalkozások megsegítésére pedig 5 milliárd fontos keretet hoztak létre a szigetországban.
Az így kiadott összegek visszafizetése halasztható törlesztőrészletekkel, és kezelési költségektől mentesen lesz elérhető.

Az Európai Központi Bank várhatóan csütörtökön jelenti be lépéseit az eurozónát fenyegető válság elkerülése érdekében.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Jelen weboldal tartalma, és a hozzá tartozó valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű, és nem minősül biztosítási termék, befektetési tanácsadás, vagy pénzügyi szolgáltatás ajánlattételnek! Ezen információkat és adatokat az Okos döntés üzemeltetői megfelelő gondosság mellett rendszeres időközönként felülvizsgálja, és frissíti. A köztes időben azonban az adatok, és információk elavulttá válhatnak, így azok idegenszerűségéért, teljességéért, esetleges pontatlanságáért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, hogy mielőtt a honlapunkon olvasott információk alapján üzleti döntést hozna, feltétlenül lépjen kapcsolatba velünk. Az Okos döntés fenntartja magának a jogot, hogy a jelen honlapon található információkat bármikor előzetes értesítés nélkül módosítsa.