Okos döntés

A gondoskodás a tettekkel válik kézzel foghatóvá!

Kicsit hatásvadász a cím, de azért szeretném ha Ti is tudnátok, mit tapasztaltam a közelmúltban, és tudom, hogy csak erre klikkeltek. Bocsi!

Kezdjünk bele!

Eddig csak sejteni, érezni lehetett, mostanra azonban számokkal is alátámasztható, hogy egyenlőre nem fújható tovább a budapesti ingatlan lufi.
Nem, szó nincs arról hogy kidurrant volna, inkább csak kieresztettek belőle egy leheletnyit, mert már a határokat feszegette.
Meggyőződésem, hogy épp időben.

Miért?

Az okokról megoszlanak a vélemények, ahogy a folytatásról is. Erre talán az ingatlanosoknak nagyobb a rálátásuk. Beszélgettem is velük a témáról, de egyenlőre nem aggódnak ők sem. 
Biztos köze van a folyamatos építőanyag, és munkaerő drágulásnak, ahogy a közelgő 27%-os ÁFA-nak is. 
Persze ez nem azt jelenti, hogy megállt a piac. Fut az kérem szépen most is. Csak a növekedés esett vissza. 
Márpedig ezek egyszerű gazdasági események. Olyan nincs, hogy mindig növekedés.
De ez ugye Budapest.

Mi a helyzet az agglomerációval?

A helyzet az, hogy ők viszont még profitálnak is ebből. Ugyanis ott továbbra is élénken növekszik a kereslet. Az árak is -mérsékelten ugyan- de kúsznak felfelé.
Leginkább Szigetszentmiklós, Veresegyház, Gyömrő, és Érd városa, tudta elérni a legnagyobb növekedést.
Országos szinten pedig Győr, és Szombathely teljesített kimagaslóan

Szintén változás, hogy megcsappant a kereslet,az eddig legjobban eladható panelok iránt, és helyette a kertes házak felé terelődött a hangsúly, ami párhuzamba vonható a költözési trendekkel.

Finanszírozás terén?

Nem szeretnék itt sem jóslatokba bocsátkozni, de vannak olyan motívumok, amik nem feltétlen mutatják a pozitív irányt.
A legnagyobb hazai lakástakarékpénztár például bejelentette a 2,9%-os kamatozású termékének beszüntetését. Valószínűleg nem azért mert kedvezőbbre cserélnék- de ne legyen igazam 🙂
Az állam is szigorításokat helyezett kilátásba, méghozzá több fronton is.
Első körben az telek spekulánsokkal szemben.
A nyereség 90 százalékát vonnák el illeték címén azoktól, akik ingatlanjuk belterületivé nyilváníttatása révén jutnak nyereséghez – derül ki egy kedden benyújtott törvényjavaslatból.
A csokos támogatásokat is ellenőrizni fogják jövőre – írja a Napi.hu a Pénzügyminisztérium kedden publikált jövő évre szóló ellenőrzési terve alapján.

Ezeket a híreket, információkat, azért szedtem össze, hogy Te a lehető legjobban tudjál dönteni akkor, amikor arra szükséged van!

Most ennyi, mert tudom, hogy már idáig is kevesen jutottatok el.
Legközelebb folytatom. 
Addig is, ha kérdésed van keress bátran, az elérhetőségeimen, vagy a lenti űrlapon keresztül

Többet szeretnél tudni?
Keress minket!

Teljes neved, vagy ahogy szólíthatunk
Amit biztosan megkapsz, és ahova szükségesetén válaszolunk
Csak számokat írj. pl 06301234567
Akár több témát is megadhatsz
Írd le nekünk, amit fontosnak tartasz, mielőtt megkeresünk. Minél részletesebb vagy, annál pontosabban tudunk segíteni, akár már az első alkalomkor.
Elolvastam, és megértettem az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.

Jelen weboldal tartalma, és a hozzá tartozó valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű, és nem minősül biztosítási termék, befektetési tanácsadás, vagy pénzügyi szolgáltatás ajánlattételnek! Ezen információkat és adatokat az Okos döntés üzemeltetői megfelelő gondosság mellett rendszeres időközönként felülvizsgálja, és frissíti. A köztes időben azonban az adatok, és információk elavulttá válhatnak, így azok idegenszerűségéért, teljességéért, esetleges pontatlanságáért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, hogy mielőtt a honlapunkon olvasott információk alapján üzleti döntést hozna, feltétlenül lépjen kapcsolatba velünk. Az Okos döntés fenntartja magának a jogot, hogy a jelen honlapon található információkat bármikor előzetes értesítés nélkül módosítsa.