Okos döntés

A gondoskodás a tettekkel válik kézzel foghatóvá!

A gyengélkedő forint, és az elszabaduló inflációs adatok miatt, a tegnapi nap folyamán újabb 30 bázispontos kamatemelést érvényesített a jegybank.

5 éve nem látott alapkamat

Ezzel a döntéssel a 2016-ban elért szintre jutottunk, így a mai naptól 1,2 százalék a hivatalos alapkamat.

A döntés azonnali hatással volt a forintra, ami a bejelentés hatására 2 forintot erősödött az euróval szemben, amit azonban igen hamar el is veszített.

A jegybanki közlemény szerint módosul a kamatfolyosó is: 30-30 bázisponttal emelkedik az egynapos betét kamata (mínusz 0,05 százalékról 0,25 százalékra) és az egynapos hitel kamata (1,85-ről 2,15 százalékra). Az egyhetes fedezett hitel kamatát szintén 30 bázisponttal emelik (1,85-ről 2,15 százalékra).

Minden rosszban van valami jó

Mert mi történik, ha drágább a hitel? Befektetésekkel ilyenkor magasabb hozamot lehet elérni!
Vagyis a következő időszakban egyre inkább lesz figyelni a megtakarítások piacát.
Az elmúlt években csak magas kockázat mellett lehetett folyamatosan jó befeketítési eredményeket elérni, hiszen mindenhol az alacsony kamatkörnyezet volt a mérvadó.
De most az eddigi roppant alacsony hozamokat szép lassan elkezdhetik feltornázni a pénzintézetek, és várhatóan a biztonságosabb portfóliókkal is lehet szebb eredményeket elérni.

Kamatoztatnád a pénzed?

Valódi megoldás, vagyonod gyarapításához!
Akár SZOCHO mentesen is!
Kamatadó mentesen is
Facebook
Twitter
LinkedIn
Picture of Molnár András

Molnár András

Pénzügyi szakértő
Email: hello@okosdontes.hu
Telefon: 06-30-812-8267

Jelen weboldal tartalma, és a hozzá tartozó valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű, és nem minősül biztosítási termék, befektetési tanácsadás, vagy pénzügyi szolgáltatás ajánlattételnek! Ezen információkat és adatokat az Okos döntés üzemeltetői megfelelő gondosság mellett rendszeres időközönként felülvizsgálja, és frissíti. A köztes időben azonban az adatok, és információk elavulttá válhatnak, így azok idegenszerűségéért, teljességéért, esetleges pontatlanságáért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, hogy mielőtt a honlapunkon olvasott információk alapján üzleti döntést hozna, feltétlenül lépjen kapcsolatba velünk. Az Okos döntés fenntartja magának a jogot, hogy a jelen honlapon található információkat bármikor előzetes értesítés nélkül módosítsa.