Okos döntés

A gondoskodás a tettekkel válik kézzel foghatóvá!

A koronavírus egy olyan előre nem látható próbatétel elé állította a társadalmat, ami egy fél éve még talán csak egy amerikai sorozatban lett volna elképzelhető.

Számtalan nézőpontból lehet vizsgálni az elmúlt időszak eseményeit, és ezért valószínűleg mindenki máshogy is élte meg, azonban van néhány átfedés ami a legtöbb ember számára igazi próbatételt jelentett, valamint ezzel együtt felismerést is, miszerint van amin igen is változtatni kell.

Az a bizonyos home office

Ha ettől most feláll a szőr a hátadon, akkor Te is átélted az otthoni munkavégzés eddig rejtett izgalmait. És most itt próbáljunk elvonatkoztatni a családosok extra terhéről, az otthoni oktatás által generált, néha már megoldhatatlannak tűnő feladatoktól, és maradjunk elméleti síkon.

A home office mint  fogalom eddig sem volt ismeretlen, azonban a legritkább esetben alkalmazták a munkáltatók.
Hogy miért?
Mert itthon elég idegennek hat még a legtöbb szakmában.
És persze van ahol nem is megvalósítható, hiszen nem könnyen kivitelezhető egy szobafestés, vagy autószerelés online – még ha páran meg is próbálkoznak vele pár tutorial videó után.

Viszont remekül rámutatott a digitális felkészültségünk hiányosságaira. Bizony nem elég jelen lenni az online térben, azt munkavégzésre használni, már komoly kihívásként jelent meg a beszámolók alapján.

Van azonban itt még valami, amit a felszínre hozott, ez pedig a családi költségvetésbe ütött rés!

Azok a munkahelyek, ahol a megvalósítás lehetséges lett volna, azonban kihagyták a felgyorsított evolúció ezen szakaszát, egyértelműen hátrányba kerültek.
Olyan szinten, hogy ez akár a dolgozói létszám csökkentésére is kényszerített egyes cégeket, míg megint másokat a teljes csőd szélére sodorhatott.
Ezzel párhuzamosan ezek a munkavállalók jelentős bevételkieséssel számolhattak, amire a legtöbb esetben nem voltak felkészülve.
Egyértelművé vált, hogy a korábbi életszínvonal a megtakarítások felélése nélkül, tarthatatlanná vált.

Már ha volt egyáltalán a családnak bármiféle megtakarítása!

És el is érkeztünk ahhoz a ponthoz, ahol a gazdasági veszteseket lehet keresni…

Kamatoztatnád a pénzed?

Valódi megoldás, vagyonod gyarapításához!
Akár SZOCHO mentesen is!
Kamatadó mentesen is

Akik napról napra élnek

Jól ismert, de rossz beidegződés itthon a „carpe diem”.
A viszonylagos biztonságos, és stabil életvitel amiből kiszakították az embereket, folyamatosan azt üzente, hogy  történjen bármi, munka van, a bérek is magasabbak mint voltak, és a lehetőségekhez képest még válogatni is lehetett.

És belép a képbe a „tukmálós ügynök”…

Tegye fel a kezét, akinek ebben az időszakban nem lett volna könnyebb, ha rendelkezésére áll kisebb-nagyobb tartalék, amivel gazdálkodhat!
Ha jól sejtem most 10 emberből kilencnek fent van a keze.
És most csak akkor tedd le a kezed, ha az elmúlt évek alatt senki nem keresett meg azzal, hogy mennyire szükséges, és időszerű elindítani valami megtakarítást!
Még mindig a magasban látok legalább 7 kezet!

Saját tapasztalatból írom a következő sorokat, hogy ne keverjünk bele megfoghatatlan statisztikákat!

Azok akiket megkerestem, nagyrészt mind érezték a fontosságát, hogy legyen félretéve valahol, valamennyi, amikor valóban szükség lesz rá, de a megvalósításig, alig minden 10. ügyfél jutott el!
És mit gondolsz, most mikor visszakérdezek, mennyien mondják, hogy igazam volt?

Mindenki! Vagyis pontosan 100%! 
Annyi különbséggel, hogy akinek képeztünk tartalékot, az megköszönte, míg akivel elsőre nem sikerült megértetni, hogy ez a saját jövőjéről szól, azok csak bólogattak, hogy igen, valóban biztonságosabb lett volna ez az időszak a megfelelő háttérrel.

Nincsenek hiú ábrándjaim, és tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy amint minden elkezd normalizálódni, az utóbbi csoport nagy része, ugyanúgy elfelejt magáról gondoskodni, és egy végeláthatatlan pénzügyi bizonytalanságban fogja várni a következő gazdasági megtorpanást.

A kérdés az, hogy Te melyik tábort fogod erősíteni! ↓

Az előrelátók

A RÁÉRŐSEK

Már tudom mit fogsz mondani!

„Raktam volna félre, ha volna miből?”
Oké, akkor itt most álljunk is meg egy röpke pillanatra!
Kértél hozzá segítséget? Nem, nem a családtól, hanem olyan személyektől, akiknek rálátást engedtél a pénzügyeidre, és otthonosan mozognak ezen a terepen. Esetleg – bár, ezzel mindig fenntartásaim vannak -, egy erre szakosodott közösségi oldalon, csoportban?

Számtalan olyan kormányzati döntés, és megoldás született az utóbbi időben, amiről a legtöbben csak kósza híreket, félinformációkat tudnak, azonban neked akár több tízezres spórolást is jelenthetne.

Tudtad, hogy Mi teljesen díjmentesen, és termék értékesítés nélkül segítünk rámutatni a költségvetésedben lévő lyukakra?

„Nem bízom a bankokban”
Szuper! Akkor keresünk neki máshol helyet. Ne dugd homokba a fejed!
Hidd el, nem jutottunk volna el idáig, ha az eddig elvégzett munkánkkal nem lennének elégedettek az ügyfeleink!
És bátran állíthatjuk azt is, hogy egy okos döntéshez nem kell a felső tízezerhez tartoznod.

„Örülök, ha a hitelem ki tudom fizetni”
Sajnos az égbeszökő ingatlanárak, az „ingyen pénz„, és a stabilitás illúziójának közvetlen velejárója lett, hogy a családok ismét hajlamosak lettek hiteleikkel tovább nyújtózkodni, mint amennyire feltétlenül szükséges.
Ez azonban nem kell, hogy azt jelentse, minden pénzeteket a törlesztőrészletbe kell ,hogy öljétek!
Sőt, egy okos döntéssel, akár több 10 ezer forint is a zsebetekben maradhat. Ez sem kerül többe, mint egy fél órás beszélgetés kollégáinkkal.

Persze nem kell feltétlen ekkora léptekben gondolkodni, sokszor akár egy-egy kisebb rendszeres kiadás felülvizsgálatával is ezrek maradnak a családi kasszában.
Mire gondolok? Mikor néztétek meg, hogy a jelenlegi lakásbiztosításnál, van-e számotokra kedvezőbb? Esetleg a kötelezőtök? Casco? De egy öreg személyi kölcsön, vagy autóhitel, egy nem használt hitelkártya is komoly előrelépés lehet a költségoptimalizálás oltárán!
És itt most szó sincs arról, hogy lemondjatok az eddig megszokott élet minőségről, mindössze néhány gyakori, és jellemző példát dobtam fel a hétköznapokból.

Demagógia

Megfordult a fejedben a fenti szó?
Akkor elárulok egy titkot!
Ami neked demagógia, az számunkra a hétköznapok lehangoló igazsága.
Mi abban hiszünk, hogy sikerül nektek is megmutatnunk, hogy minden helyzetben van választásotok, amivel akár lemondások nélkül is, lehet egy biztonságos, és stabil jövőt megalapozni, még a legváratlanabb helyzetekre is!

Miért vagyunk ilyen magabiztosak?
Talán a mögöttünk lévő évek tapasztaltai, vagy a több száz ügyfél, aki mára már szinte a barátunk, és a tudat, hogy amit képviselünk, az valóban értékes mindenki számára!

Keress minket elérhetőségeinken!
„A gondoskodás a tettekkel válik kézzel foghatóvá!”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Molnár András

Molnár András

Pénzügyi szakértő
Email: hello@okosdontes.hu
Telefon: 06-30-812-8267

Többet szeretnél tudni?
Keress minket!

Teljes neved, vagy ahogy szólíthatunk
Amit biztosan megkapsz, és ahova szükségesetén válaszolunk
Csak számokat írj. pl 06301234567
Akár több témát is megadhatsz
Írd le nekünk, amit fontosnak tartasz, mielőtt megkeresünk. Minél részletesebb vagy, annál pontosabban tudunk segíteni, akár már az első alkalomkor.
Elolvastam, és megértettem az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.

Jelen weboldal tartalma, és a hozzá tartozó valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű, és nem minősül biztosítási termék, befektetési tanácsadás, vagy pénzügyi szolgáltatás ajánlattételnek! Ezen információkat és adatokat az Okos döntés üzemeltetői megfelelő gondosság mellett rendszeres időközönként felülvizsgálja, és frissíti. A köztes időben azonban az adatok, és információk elavulttá válhatnak, így azok idegenszerűségéért, teljességéért, esetleges pontatlanságáért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, hogy mielőtt a honlapunkon olvasott információk alapján üzleti döntést hozna, feltétlenül lépjen kapcsolatba velünk. Az Okos döntés fenntartja magának a jogot, hogy a jelen honlapon található információkat bármikor előzetes értesítés nélkül módosítsa.