Okos döntés

A gondoskodás a tettekkel válik kézzel foghatóvá!

És itt most nem arra gondolok, hogy oda adod a telefonod egy kiló banánért.
A mobil fizetés a jövő év slágere lehet. Már most is egyre népszerűbb, ám az open banking bevezetésével, a fiatal generációk kedvenc fizetési formájává válhat.

Azonban a bankok többsége fél a nyílt bankolástól!

A fizetési ügyfélútba (payment journey) új szereplők ágyazódhatnak be:

  1. a nyílt bankolást megteremtő új pénzforgalmi irányelvnek (PSD2),
  2. az Európa-szerte zajló azonnali fizetési infrastruktúra fejlesztéseknek,
  3. az újabb technológiák, mint például az elosztott főkönyvi technológia, az API-hozzáférések, a mesterséges intelligencia, a Bank-as-a-Service megjelenésének,
  4. Big Tech, mint a Google, Apple, Facebook, Amazon, Alipay ambícióinak és
  5. az ügyféligények változásának

A megosztott adatok, és az új szereplők megjelenése a hagyományos, és lassan mozduló bankoktól vehetnek el ügyfeleket, így az open banking rendszerük jellemezően alul teljesít az elvártakkal szemben.

Készülnek az új fizetési megoldásokra (és megoldásokkal)

Magyarországon 2020-ban a fizetési kérelem, valamint a fizetés-kezdeményezési szolgáltatók (PISP) megjelenése:

  1. új (gyors)fizetési megoldásokat,
  2. magasabb ügyfélélményt, valamint
  3. a banki és a nem pénzügyi szereplők szorosabb együttműködését eredményezheti a nem banki szereplők véleménye szerint.
Mikre lehet itt gondolni?
Virtuális kártyák, ügyintézők nélkül lebonyolított számlanyitás, automatizált bankfüggetlen hitelek, megtakarítási számlák, mesterséges intelligencia  a szokásaink megváltoztatására, elemzésére.

Az új fizetési ügyfélút formálásában meghatározó szerepe lehet a közmű szolgáltatóknak, vagy akár az új „mobilitási” megoldásoknak is. 

Ilyen mobilfizetési megoldás lehet a Revolut , ahol ha most regisztrálsz, akkor a teljesen ingyenes számlavezetés mellett, még 2200 Ft-al meg is ajándékoznak, ha az általunk küldött linket használod: https://revolut.com/referral/andrs82st!a13221.
De ezt az irányt erősíti az Apple Pay, és a Google Pay is

Ezeknél a szolgáltatóknál már a klasszikus bankkártyát sem kell magadnál tartanod, hiszen a telefonod a megfelelő applikáció telepítésével tökéletesen alkalmas a tranzakciók elvégzésére, bárhol is jársz. Lehet akár egy étteremben, vagy egy hagyományos bankfiókban is.

Egy szó mint száz, készül az azonnali fizetési rendszer Magyarországon és a fizetési kérelem szolgáltatást nem banki szereplők is nyújthatják majd ügyfeleiknek. A GIRO Zrt. egy külön kiegészítető szolgáltatást is fog ajánlani a fizetési kérelemmel kapcsolatban azoknak a szereplőknek, akiknél nem időkritikus a fizetési kérelem jóváhagyása

A startupok, a nem banki szereplők készülnek az új fizetési megoldásokkal, amelyek jellemzően az azonnali fizetés lehetőségeit használják majd ki, de már körvonalazódnak a nyílt bankolásra épülő fizetési megoldások szolgáltatási modelljei is. Az Organic lehet az azonnali fizetés első startupjainak egyike és a Simple is elkészült már a QR-kódos mobilfizetési megoldással.

Forrás: https://fintechzone.hu/

Facebook
Twitter
LinkedIn

Többet szeretnél tudni?
Keress minket!

Teljes neved, vagy ahogy szólíthatunk
Amit biztosan megkapsz, és ahova szükségesetén válaszolunk
Csak számokat írj. pl 06301234567
Akár több témát is megadhatsz
Írd le nekünk, amit fontosnak tartasz, mielőtt megkeresünk. Minél részletesebb vagy, annál pontosabban tudunk segíteni, akár már az első alkalomkor.
Elolvastam, és megértettem az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.

Jelen weboldal tartalma, és a hozzá tartozó valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű, és nem minősül biztosítási termék, befektetési tanácsadás, vagy pénzügyi szolgáltatás ajánlattételnek! Ezen információkat és adatokat az Okos döntés üzemeltetői megfelelő gondosság mellett rendszeres időközönként felülvizsgálja, és frissíti. A köztes időben azonban az adatok, és információk elavulttá válhatnak, így azok idegenszerűségéért, teljességéért, esetleges pontatlanságáért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, hogy mielőtt a honlapunkon olvasott információk alapján üzleti döntést hozna, feltétlenül lépjen kapcsolatba velünk. Az Okos döntés fenntartja magának a jogot, hogy a jelen honlapon található információkat bármikor előzetes értesítés nélkül módosítsa.