Okos döntés

A gondoskodás a tettekkel válik kézzel foghatóvá!

Jövő héttől indul a tavalyi évről átcsúszott azonnali fizetési rendszer (AFR), amivel minden 10 millió forint alatti utalás azonnal jóváírásra kerül számlánkon!
Célja hogy az év minden napján 24 órában működő szolgáltatással a magyarországi fizetési számlák között néhány másodperc alatt lebonyolítható legyen az átutalások többsége, az egységes szolgáltatás szabályrendszere  lehetővé tegye , hogy a piaci szereplők , innovatív kiegészítő szolgáltatásokat hozzanak létre.

Az azonnali fizetési rendszer bevezetésével, a világ több mint 40 országához hasonlóan, a magyar pénzforgalomban is hasznosíthatóak lesznek az elmúlt években már elérhetővé vált modern kommunikációs és informatikai technológiák.

Március 2.-tól az utalások nem csak gyorsabbak lesznek, de számtalan újítást is hoznak magukkal, amivel valóban azt érezhetjük, hogy előrébb lépett a magyar bankrendszer.

Megszűnnek az akadályok a hétvégi, munkaszüneti napok utalásai elől, és az elektronikus kereskedelmi platformok is biztonságosabbá válnak.

Az AFR-el együtt induló szolgáltatás lesz a másodlagos azonosító bevezetése.
Ez egy olyan egyedi azonosító, amivel a bankszámla számunk megadása nélkül hajthatunk végre tranzakciót.
Ilyen azonosító lehet az email címünk, a telefonszámunk, vagy akár az adószámunk is.
Fontos tudni, hogy egyedi azonosítóból használhatunk többet is, azonban ezek csak egy számlaszámhoz tartozhatnak.

Az azonnali fizetési rendszerhez a csatlakozás teljesen automatikus, és költségmentes. Azonban a kiegészítő szolgáltatásokért, mint például a másodlagos azonosító rögzítése, a bankok külön díjat számolhatnak fel.
Bár az MNB javaslata az volt, hogy a technológia fejlődésével a számlavezetési díjak csökkenjenek, a tapasztalatok azt mutatják, hogy a fejlesztésekbe ölt költségeket a bankok a felhasználókra terheli, és az első szerződésmódosítások jellemzően növekvő számlavezetési díjakról szólnak.

Az AFR-el könnyebben, és egyértelműbben láthatod át tranzakciós költségeidet, szokásaidat, és a bankváltás a jelenleginél is egyszerűbbé válhat, megindítva egy erősebb versenyt a számlacsomagok kialakítása körül.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Picture of Molnár András

Molnár András

Pénzügyi szakértő
Email: hello@okosdontes.hu
Telefon: 06-30-812-8267

Többet szeretnél tudni?

Keress  minket elérhetőségeinken!

Vagy használd a lenti űrlapot, hogy egy okos döntést hozhass! 
Keress meg minket, és megmutatjuk, hogy mindig van választásod!

Teljes neved, vagy ahogy szólíthatunk
Amit biztosan megkapsz, és ahova szükségesetén válaszolunk
Csak számokat írj. Pl: 06301234567
Akár több témát is megadhatsz
Írd le nekünk, amit fontosnak tartasz, mielőtt megkeresünk. Minél részletesebb vagy, annál pontosabban tudunk segíteni, akár már az első alkalomkor.
Elolvastam, és megértettem az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.

Jelen weboldal tartalma, és a hozzá tartozó valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű, és nem minősül biztosítási termék, befektetési tanácsadás, vagy pénzügyi szolgáltatás ajánlattételnek! Ezen információkat és adatokat az Okos döntés üzemeltetői megfelelő gondosság mellett rendszeres időközönként felülvizsgálja, és frissíti. A köztes időben azonban az adatok, és információk elavulttá válhatnak, így azok idegenszerűségéért, teljességéért, esetleges pontatlanságáért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, hogy mielőtt a honlapunkon olvasott információk alapján üzleti döntést hozna, feltétlenül lépjen kapcsolatba velünk. Az Okos döntés fenntartja magának a jogot, hogy a jelen honlapon található információkat bármikor előzetes értesítés nélkül módosítsa.