Okos döntés

A gondoskodás a tettekkel válik kézzel foghatóvá!

Egyszer már érintőlegesen foglalkoztunk a vele, de a folyamatos kérdés zuhatag miatt most külön bejegyzést szentelünk a témának.
Akkor most van fedezet, vagy nincs, koronavírusos megbetegedés esetén?

Mit, hol, miért?

A rövid válasz, hogy van!
Azonban az egyes biztosítók feltételei eltérnek egymástól, és nem is minden esetben van kötelezettségük a térítésre.
Nézzük meg, mi az aminek meg kell felelnünk ha a jelen helyzetre keresünk megoldást.

Az akadályok

Kezdjük talán az egyik legjelentősebb problémával.
Még ha meg is találjuk a számunkra leginkább kedvező megoldást, a szerződéskötés a jelenlegi tilalmak, és óvintézkedések miatt, komoly akadályokba ütközhet.
A biztosítókat komoly szabályzások hátráltatják a szerződéskötések online megkötésében, míg a személyes találkozásokat a belső szabályzásokkal próbálják minimalizálni.
Természetesen a legnagyobb társaságok már sikeresen vették az akadályokat, és megoldást találtak a problémára, de még mindig előfordulhatnak döcögősebb megoldások.

Szintén probléma lehet a megfelelő termék kiválasztása.
Itt nem árt résen lennünk, mert ha nem túl etikus a partnerünk, a félelmeinket kihasználva könnyen eladhat nekünk olyan terméket, szolgáltatást, amire vagy nincs szükségünk, esetleg irreálisan drága, vagy még rosszabb, hogy nem is felel meg a céljainknak.

Egészségbiztosítás nem, életbiztosítás igen!

Koronavírusos megbetegedés esetén egy életbiztosítás két térítési tétel esetén lehet hasznos.
Az egyik a haláleseti térítési szolgáltatás, amely a szerződésben alap feltétel, illetve a megbetegedés által kórházban eltöltött napok után járó, kórházi napi térítés.
Ez utóbbi viszont csak külön díj ellenében elérhető, cserébe nem csak a vírus által eltöltött napokat fedezi, hanem az egyéb betegségből kifolyólag eltöltött idő esetén is térít.
Szintén fontos tudni, hogy a szolgáltatások életbelépése között is különbségek vannak.
Biztosítási partnerünkkel együttműködve kidolgoztuk , az online elérhető szerződéskötést , és így az orvosi szűrést követően leghamarabb két hét múlva vállalja a térítést, a megbetegedés esetén.
Fontos, hogy ez a feltétel, csak az új szerződésekre vonatkozik, a már meglévő biztosításokra nem!

Egészségügy várakozás, és hálapénz nélkül?

Országos magánorvosi hálózat, 24/7 telefonos asszisztencia, szakszerű betegellátás, mindez elérhető áron!
COVID SZŰRÉSSEL

Mikor nem térít az életbiztosításom?

Ha a biztosított magatartása súlyosan gondatlan, például köztudottan fertőzött területre mész, vagy nem tartod be a kormány előírásait, és például száznál több fős beltéri rendezvényt látogatsz, a biztosítók kivétel nélkül elutasíthatják a kárigényed!
Szintén nem jár térítés akkor sem, ha eltitkolt betegséggel kerülsz később kórházba.

Fontos még tudni, hogy egy balesetbiztosítás nem fog járvány esetén téríteni, hiszen a vírusos megbetegedés nem minősül balesetnek.
Aki magán-egészségbiztosítással rendelkezik, az arra figyeljen, hogy ezek a biztosítások a sürgősségi ellátásra nem vonatkoznak, és a koronavírus állami hatáskörbe tartozik.
Aki gyanús tüneteket észlel magán, annak mentőt kell hívnia, és minden esetben állami kórházba fog kerülni.  

Facebook
Twitter
LinkedIn
Picture of Molnár András

Molnár András

Pénzügyi szakértő
Email: hello@okosdontes.hu
Telefon: 06-30-812-8267

Többet szeretnél tudni?
Keress minket!

Teljes neved, vagy ahogy szólíthatunk
Amit biztosan megkapsz, és ahova szükségesetén válaszolunk
Csak számokat írj. Pl: 06301234567
Akár több témát is megadhatsz
Írd le nekünk, amit fontosnak tartasz, mielőtt megkeresünk. Minél részletesebb vagy, annál pontosabban tudunk segíteni, akár már az első alkalomkor.
Elolvastam, és megértettem az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.

Jelen weboldal tartalma, és a hozzá tartozó valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű, és nem minősül biztosítási termék, befektetési tanácsadás, vagy pénzügyi szolgáltatás ajánlattételnek! Ezen információkat és adatokat az Okos döntés üzemeltetői megfelelő gondosság mellett rendszeres időközönként felülvizsgálja, és frissíti. A köztes időben azonban az adatok, és információk elavulttá válhatnak, így azok idegenszerűségéért, teljességéért, esetleges pontatlanságáért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, hogy mielőtt a honlapunkon olvasott információk alapján üzleti döntést hozna, feltétlenül lépjen kapcsolatba velünk. Az Okos döntés fenntartja magának a jogot, hogy a jelen honlapon található információkat bármikor előzetes értesítés nélkül módosítsa.