Okos döntés

A gondoskodás a tettekkel válik kézzel foghatóvá!

Egy biztosítás felmondása több ok miatt is lehetséges, sőt szükséges is lehet. A következő bejegyzésben megmutatjuk a biztosítás felmondásának lehetőségeit, okait és a tennivalókat.

Kötelező – Casco – Lakásbiztosítás esetén 

Kötelező biztosítás felmondás okai és a tennivalók!

Biztosítás felmondás (biztosító váltás): Évente egy alkalommal lehetséges biztosító váltást eszközölnünk. A kötelező biztosítás felmondása dokumentumnak 30 nappal az évforduló előtt meg kell érkezzen a társasághoz! A kötelező felmondása nyilatkozatot eljuttathatja a biztosító részére személyesen, postán , e-mailben vagy faxon is!

A kötelező biztosítás felmondási nyilatkozatnak az alábbi adatokat kell tartalmaznia: név, cím, rendszám, kötvényszám, évforduló napja és a felmondás leadásának a napja. Esetleges adminisztrációs problémák esetén a felmondást igazolni kell, ezért annak másolatát tartsa meg!

A szükséges nyomtatványt itt letöltheted.

A megszűnés okai a következők lehetnek:

Érdekmúlás: Adás-vétel, üzembentartó bejegyzése, vagy végleges kivonás esetén beszélünk érdekmúlásról. Ez esetben az igazoló dokumentumokat el kell küldenie a biztosítójához!

Közös megegyezés: Alapos indok esetén és az Ügyfél és a Biztosító kétoldalú megállapodása alkalmával a biztosítás felmondható közös megegyezéssel is bármikor, de mind a két félnek partnernek kell lennie ebben az ügyben!

Díjnemfizetés: Abban az esetben, ha a kötelezőnk díjnemfizetéssel miatt szűnik meg. Ez esetben egy évig csak annál a biztosítónál lehet megkötni a kgfb szerződést, ahol az megszűnt, és visszamenőleg meg kell fizetni a fedezetlenségi díjat és a baleseti adót is!

Lakás biztosítás felmondás okai és a tennivalók!

Lakásbiztosítás váltás:a váltás az évforduló előtt 60 nappal eszközölhető, a felmondásnak a biztosítódhoz be kell érkezzen az éfvorduló napja előtt 30 nappal.

Érdekmúlás: Adás-vételt követően a lakásbiztosítási szerződésed felmondható, melyhez az ingatlan eladási szerződését a kötvényszámmal együtt kell eljuttatnod a biztosítód részére.

Közös megegyezés: Alapos indok esetén. valamint az Ügyfél és a Biztosító kétoldalú megállapodása alkalmával a biztosításod felmondható közös megegyezéssel is bármikor, de ekkor a két félnek partnernek kell lennie ebben az ügyben!

Díjnemfizetés: Ez nem a legszerencsésebb megszüntetési ok, ugyanis az esedékességtől számított 60 napig a biztosító vár a befizetésre, és ezzel egy időben adja is a kockázatot!
Amennyiben az összeg nem kerül befizetésre, ezt az időszakot a társaság respiró díj címszóval behajthatja tőled!

Felmondó nyilatkozatot itt talál amivel felmondhatod a lakásbiztosításod

Gyakran előfordul, hogy a lakásbiztosítók a díj “behajtásával” követeléskezelő cégeket is megbíznak, melynek további költségei is lehetnek. Ez bizony nem olcsó az ügyfélnek, tehát jobb ezt elkerülni…

Gépjármű biztosítás

Kötelező, és Casco gépjármű biztosítás igényeidhez igazítva, percek alatt, egyedi kedvezményekkel.
ONLINE IS
Facebook
Twitter
LinkedIn

Jelen weboldal tartalma, és a hozzá tartozó valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű, és nem minősül biztosítási termék, befektetési tanácsadás, vagy pénzügyi szolgáltatás ajánlattételnek! Ezen információkat és adatokat az Okos döntés üzemeltetői megfelelő gondosság mellett rendszeres időközönként felülvizsgálja, és frissíti. A köztes időben azonban az adatok, és információk elavulttá válhatnak, így azok idegenszerűségéért, teljességéért, esetleges pontatlanságáért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, hogy mielőtt a honlapunkon olvasott információk alapján üzleti döntést hozna, feltétlenül lépjen kapcsolatba velünk. Az Okos döntés fenntartja magának a jogot, hogy a jelen honlapon található információkat bármikor előzetes értesítés nélkül módosítsa.
Az Okosdöntés partnere a Bankmonitor.hu