Okos döntés

A gondoskodás a tettekkel válik kézzel foghatóvá!

Az arany a földünk egyik legritkább nemesféme. Már i.e. 560 óta fizetőeszközként használják.
A jegybankoktól, nemzetektől, politikától (nagy részben) független vagyonelem, ami mindig és mindenkor fizetőeszközként is használható. 

Kamatoztatnád a pénzed?

Valódi megoldás, vagyonod gyarapításához!
Akár SZOCHO mentesen is!
Kamatadó mentesen is

Az arany nem a legjobb befektetés

Legalábbis a klasszikus értelemben véve.
Ennek ellenére nagymamám, aki megjárta a második világháborút, mindig tartott otthon aranyat. Megtanulta, hogy ha a pénze el is értéktelenedne, az arany fülbevalóit, arany nyakláncát, még bármikor el tudja cserélni… tulajdonképen bármire.

Az arany értékállósága vitathatatlan. Ezek mellett a technológia felhasználása is folyamatos növekszik amellett, hogy a készlet véges, és a kitermelése egyre nehezebb feladat. 

Az elmúlt száz évet vizsgálva, a Macrotrends.net ábrakészlete szerint az arany – mai árakra átszámolva, vagyis az inflációval korrigálva – 546 dollárról egészen 1953 dollárra emelkedett száz év alatt. Ez 357,7 százalék, azaz nagyjából három és félszeresére ment fel a reálértéke.

357% az elmúlt 100 évben.
357% az elmúlt 100 évben.

Mint befektetés nem minden esetben volt feltétlen jó döntés. Bár ha hozzá számoljuk a dollár forint árfolyam közti árfolyam növekedést, az tovább javíthat a képleten.
2015-től nézve majdhogynem duplázott, ellenben a 2011-es csúcshoz képest nem jelentős a növekedés.

De az arany az elmúlt évszázad folyamán, szélsőséges gazdasági és társadalmi környezetben is megőrizte vásárlóértékét, stabilitását és függetlenségét. Ha kellett, életeket mentett.

Az arany és a világ változásai

Az arany pénz, és semmi más” („Gold is money, and nothing else”) – mondta 1913-ban egy kongresszusi meghallgatáson J. P. Morgan, a neves amerikai bankár.

Legyen szó bármilyen politikai konfliktusról, vagy gazdasági válságról, a befektetők jellemzően az arany befektetést tekintik biztonságos és értékálló opciónak a bizonytalanság idején.

Miért van ez így?  

A történelem tele van összeomló birodalmakkal, politikai puccsokkal és értéküket vesztő devizákkal. Ilyen időkben az aranyat birtokló befektetők sikeresen meg tudták védeni a vagyonukat. Következésképpen, amikor olyan hírek jelennek meg, amelyek valamilyen globális gazdasági bizonytalanságra utalnak, a befektetők gyakran vásárolnak aranyat, mint biztonságos menedéket.

Például a Római Birodalomban egy aureus aranyérmén néhány hektoliter bort lehetett vásárolni, és hasonló mennyiségű aranyon (9 gramm) ma is vásárolhatunk néhány hektoliter bort, ugyanúgy, ahogy 2000 éve.
Az sem a véletlen műve, hogy a nemzetállamok, tartalékuk egy részét ma is aranyban tartják. 
Magyarországnak például sosem volt még akkora arany tartaléka, mint manapság. –Ez 94,5 tonna arany!
Ezért is tartják az aranyat értékálló befektetésnek.

Minden befektetési portfólióban ott a helye

A Tiédben is!
Akár hosszabb, akár rövidebb távon találni olyan befektetést aminek a hozama könnyedén felülmúlja az aranyért.
Nézhetünk tőzsdét, kriptopénzeket, devizát.
Azonban egyik sem tudja azt a több évezredes biztonságot nyújtani mint az arany. Ezért az aranyra jellemzően nem is befektetési céllal szoktak számolni, sokkal inkább egyfajta biztonsági tartalékként kell rá tekinteni.
Ráadásul most megnőtt a kereslet az arany iránt az orosz-ukrán háború miatt. Több cég is a nemesfémbe próbálja menteni a pénzét, mert azzal számol, hogy a jelenlegi gazdasági helyzet tartós lesz. 

Érdekel, hogy lehet neked is saját arany tartalékod?

24 karátos, 999,9-es finomságú színaranyból készült aranyrudakat vásárolhatsz „Good Delivery“ minőségi garanciával, rajtunk keresztül.
Mivel az arany értéke ingadozásoknak kitett,  lehetőséget biztosítunk, hogy kisebb aranymennyiségek rendszeres vásárlásával hosszabb idő alatt építsd fel arany állományod.
Ezzel az aranyvásárlási programmal egyszerűen és kényelmesen vásárolhatsz fizikai aranyat, és közben profitálhatsz a lehetséges cost-average hatásból: Alacsonyabb árfolyam esetén nagyobb mennyiségű arany, magasabb árfolyam esetén kisebb mennyiségű arany vásárlására kerül sor.

További információkért vedd fel velünk a kapcsolatot a lenti űrlapon, vagy elérhetőségeink egyikén.

Az összefoglaló nem biztosít megbízható alapot a befektetési döntésekhez, ill. szerződésekhez, és nem helyettesítheti az egyedi befektetési tanácsadást. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Picture of Molnár András

Molnár András

Pénzügyi szakértő
Email: hello@okosdontes.hu
Telefon: 06-30-812-8267

Többet szeretnél tudni?

Keress  minket elérhetőségeinken!

Vagy használd a lenti űrlapot, hogy egy okos döntést hozhass! 
Keress meg minket, és megmutatjuk, hogy mindig van választásod!

Teljes neved, vagy ahogy szólíthatunk
Amit biztosan megkapsz, és ahova szükségesetén válaszolunk
Csak számokat írj. pl 06301234567
Akár több témát is megadhatsz
Írd le nekünk, amit fontosnak tartasz, mielőtt megkeresünk. Minél részletesebb vagy, annál pontosabban tudunk segíteni, akár már az első alkalomkor.
Elolvastam, és megértettem az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.

Jelen weboldal tartalma, és a hozzá tartozó valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű, és nem minősül biztosítási termék, befektetési tanácsadás, vagy pénzügyi szolgáltatás ajánlattételnek! Ezen információkat és adatokat az Okos döntés üzemeltetői megfelelő gondosság mellett rendszeres időközönként felülvizsgálja, és frissíti. A köztes időben azonban az adatok, és információk elavulttá válhatnak, így azok idegenszerűségéért, teljességéért, esetleges pontatlanságáért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, hogy mielőtt a honlapunkon olvasott információk alapján üzleti döntést hozna, feltétlenül lépjen kapcsolatba velünk. Az Okos döntés fenntartja magának a jogot, hogy a jelen honlapon található információkat bármikor előzetes értesítés nélkül módosítsa.
Az Okosdöntés partnere a Bankmonitor.hu