Okos döntés

A gondoskodás a tettekkel válik kézzel foghatóvá!

Ahogy egyre jobban begyűrűzik mindennapjainkba a száguldó infláció, a gazdaság lassulása, és a szomszédunkban dúló háború okozta bizonytalanág, úgy lesz egyre fontosabb, hogy mit kezdünk a félretett pénzünkkel.
Homokba dugni a fejünket soha nem bölcs dolog, azonban ez most hatványozottan igaz!

Kamatoztatnád a pénzed?

Valódi megoldás, minden élethelyzetre!
Készülj fel a jövőre velünk eseti, vagy rendszeres díjas befektetési lehetőségeinkkel.
Kamatadó mentesen is

Az ismeretlentől való félelem

Tudtad, hogy a félelem is pénzbe kerül?
Gondolj csak bele. Félsz, hogy megsérül az autód, CASCO-t kötsz rá. Sportolás közben is félsz a sérüléstől, ezért a megfelelő sport felszereléseket használod. Vagy amikor a gyermeked megy iskolába, és próbálod megóvni a rá leselkedő vélt, vagy valós veszélyektől.
Ezeknek az elkerülés bizony mind mind, másodlagos költségként jelennek meg az életedben.

És mi a helyzet a pénzeddel?

Azt is félti mindenki.
Addig már sikerült eljutni, hogy ha az autónkat féltjük rögtön tudjuk, hogy biztosítóhoz megyünk, ahogyan a megfelelő sportfelszerelést is a sportboltban szerezzük be.

De akkor a pénzünk hol lehet biztonságban?
Párnacihában?
Ugye ezt Te sem gondolod komolyan? A kétszámjegyű tempóval robogó infláció egyszerűen felemészti a vásárló értékét!

Mondok egy példát:
Van ezer forint félre tett pénzed. Előrelátó voltál, jól eldugtad még saját magad elől is.
Ezen a pénzen januárban még 20db L-es méretű tojást tudtál venni.
De ha most elmész belőle tojást venni, ugyan azért az ezer forintért már nem 20, hanem csak 15 darab tojást kapsz!

És arról még nem is beszéltem, hogy sajnos az otthon tárolt pénzt a lakásbiztosítás is csak a bejelentett összeg erejéig fizeti a biztosító, ha véletlen betörés áldozata lennél.

Bankszámla?
Ez már egy fokkal jobb döntés. Vagy úgy is mondhatnám a kisebbik rossz. Itt legalább a betörés miatt nem kell aggódnod.
Viszont az infláció itt sem fogja kímélni a pénzed vásárló értékét, hisz a betéti kamatok a béka feneke alatt vannak, így az infláció ugyan úgy kikezdi a megtakarításod.

Ahhoz, hogy a megtakarításaid valós vagyongyarapodást érjenek el, a megoldás a befektetések lesznek!

KOCKÁZATOS

Már látom is lelki szemeimmel, ahogy egyszerre hördül fel mindenki, és látja maga előtt az amerikai filmekben látott tőzsdekrachokat, és a minden irányban megállíthatatlanul elfolyó dollár milliárdokat.
De ha vissza olvasol egy keveset, akkor jól látható, hogy tulajdonképpen most is ugyan ez történik a pénzeddel. Napról, napra veszít az értékéből. Igaz az ezer forintod ezer forint, csak az értéke csökken folyamatosan. Pont mintha az ablakon dobálnád ki.

Az oppurtunaty coast pedig nem más, mint az az alternatív költség, amit azért fizetsz, mert nem fekteted be a pénzed, és elveszíted a lehetőségét a vagyonod gyarapításának.

Befektetni pedig szinte bármibe lehet

Minden lehetőségen nem mennék végig, mert az értéket mindenkinek más képviseli, a materiális javaktól egészen a szellemi tőke kamatoztatásáig.
De mivel ez egy pénzügyi blog, ezért ebből az irányból közelítem meg.

A befektetések nem az ördögtől valóak, és remekül meg lehet találni az egyensúlyt az elvárt hozamok, a likviditás, és a biztonság között, amivel mindenki számára meg lehet találni azt a lehetőséget, amivel a vagyonát gyarapítani tudjuk.

Nem kell hozzá mást tenned, minthogy felvedd velünk a kapcsolatot, ahol egy gyors időpont egyeztetés után személyes beszélgetés keretein belül keressük meg számodra a legjobb megoldást legyen szó akár tőkepiacról, akár fizikai aranyról, egyösszegű vagy rendszeres befeketésekről.

Hozz egy Okos Döntést, és engedd meg nekünk, hogy a segítsünk a nehezebb időkben is pénzügyeidet rendben tartani!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Molnár András

Molnár András

Pénzügyi szakértő
Email: hello@okosdontes.hu
Telefon: 06-30-812-8267

Többet szeretnél tudni?

Keress  minket elérhetőségeinken!

Vagy használd a lenti űrlapot, hogy egy okos döntést hozhass! 
Keress meg minket, és megmutatjuk, hogy mindig van választásod!

Teljes neved, vagy ahogy szólíthatunk
Amit biztosan megkapsz, és ahova szükségesetén válaszolunk
Csak számokat írj. Pl: 06301234567
Akár több témát is megadhatsz
Írd le nekünk, amit fontosnak tartasz, mielőtt megkeresünk. Minél részletesebb vagy, annál pontosabban tudunk segíteni, akár már az első alkalomkor.
Elolvastam, és megértettem az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.

Jelen weboldal tartalma, és a hozzá tartozó valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű, és nem minősül biztosítási termék, befektetési tanácsadás, vagy pénzügyi szolgáltatás ajánlattételnek! Ezen információkat és adatokat az Okos döntés üzemeltetői megfelelő gondosság mellett rendszeres időközönként felülvizsgálja, és frissíti. A köztes időben azonban az adatok, és információk elavulttá válhatnak, így azok idegenszerűségéért, teljességéért, esetleges pontatlanságáért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, hogy mielőtt a honlapunkon olvasott információk alapján üzleti döntést hozna, feltétlenül lépjen kapcsolatba velünk. Az Okos döntés fenntartja magának a jogot, hogy a jelen honlapon található információkat bármikor előzetes értesítés nélkül módosítsa.