Okos döntés

A gondoskodás a tettekkel válik kézzel foghatóvá!

Hol van már az év eleje, amikor szinte úgy vágták a lakosság után a hiteleket a bankok? Persze adnának most is kölcsönt a hitelintézetek otthonteremtésre, de a feltételek minden oldalról erősen megváltoztak.
Röviden összefoglaló a jelenlegi helyzetről.

Kamatoztatnád a pénzed?

Valódi megoldás, minden élethelyzetre!
Készülj fel a jövőre velünk eseti, vagy rendszeres díjjas megtakarításokkal.
Kamatadó mentesen is

Bizonytalanság lengi körbe a piacot

Elöljáróban mondom, ha pusztán matematikailag még most is jobban megéri hitelből finanszírozni a lakásvásárlást- főként ha valamilyen támogatást is igénybe tudunk venni hozzá-, de nem mehetünk el szó nélkül a megváltozott körülmények mellett.

Érezhetően vissza esett a bankokban lakáshitel után érdeklődő ügyfelek száma. Olyannyira, hogy több pénzintézet is személyesen érdeklődött, hogy külsős közvetítőként is érzem-e a visszalépést, vagy csak náluk csökkent valamiért a kereslet.

Kérdésemre, hogy ez a visszaesés számokban mégis mekkora, bő 20-30%-os igény csökkenésről beszéltek. Ez azért egy igen komoly szám, még ha illik is kicsit kétkedve fogadni, hiszen nem valós statisztikai adat.

Persze érthető is ez a negatív tendencia, elvégre nem áll túl biztos lábakon a következő időszak. 
Az igazat megvallva még én is erősen elgondolkoznék most azon mibe is vágjak bele. Mondom mire gondolok!

Tegyük fel van egy erős jövedelmem, megvan a megfelelő önerőm, és még a JTM értékekbe is szépen beleférek.
De aztán ott van, hogy bizony nem sok valós infóm van arról, hogy menyi lesz a várható energiafogyasztásom, ezzel mennyire terhelem meg az eddigiekhez képest a családi költségvetést.
Hogyan alakul a továbbiakban az infláció, ez hogyan fog kihatni a hétköznapjaimra.
Vajon az üzemanyag árstop után hogyan alakul a kiadásom a közlekedésemre -elvégre a napjaim jelentős részét A-ból B-be utazva töltöm.
És itt van még a forint romlás is, ami hatással lehet a megtakarításaimra, befektetéseimre is, valamint szinte minden olyan termékre, amit nem Magyarországon hozunk létre.

Egészen biztos vagyok benne, hogy ezek, vagy hasonló a kérdések most mindenkinek meg kell hogy forduljanak a fejében, és biztosat senki nem tud mondani, csak ha már nyakig leszünk a télben. Aki mást állít, az is legfeljebb tippel.
Csoda hát, hogy ebben a kérdőjelekkel teli időszakban senki nem áll sorba, hogy egy újabb bizonytalansági faktort vigyen az életébe?

Hogyan használható ki ez az időszak?

Az igazán okos döntés az, ha ilyenkor nem a problémát nézzük, hanem a lehetőségeket keressük!

Az előttünk álló időszak remek lehetőséget biztosít arra, hogy neki álljunk átgondolni a kiadásainkat, optimalizáljuk azokat.
Ilyenekre gondolok, mint hogy egészen biztos szükséges minden streamingre előfizetni? Biztosan kell a 280 csatornás 4k UHD családi csomag? Tényleg 800ezres telefon kell, mindenből korlátlan csomaggal? Valóban a legköltséghatékonyabb biztosításokat fizetem?

És mire érdemes költeni?
Az emelkedő kamatok most remek lehetőséget biztosítanak, hogy a megspórolt pénzünket úgy fektessük be, hogy az a lehető leghozzáférhetőbb legyen, mégis olyan kamatokkal dolgozzon (akár garantált 10-12%), amire már legalább 6-7 éve nem volt lehetőség.

Most a tőkehalmozásnak jött el az ideje!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Picture of Molnár András

Molnár András

Pénzügyi szakértő
Email: hello@okosdontes.hu
Telefon: 06-30-812-8267

Többet szeretnél tudni?

Keress  minket elérhetőségeinken!

Vagy használd a lenti űrlapot, hogy egy okos döntést hozhass! 
Keress meg minket, és megmutatjuk, hogy mindig van választásod!

Teljes neved, vagy ahogy szólíthatunk
Amit biztosan megkapsz, és ahova szükségesetén válaszolunk
Csak számokat írj. Pl: 06301234567
Akár több témát is megadhatsz
Írd le nekünk, amit fontosnak tartasz, mielőtt megkeresünk. Minél részletesebb vagy, annál pontosabban tudunk segíteni, akár már az első alkalomkor.
Elolvastam, és megértettem az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.

Jelen weboldal tartalma, és a hozzá tartozó valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű, és nem minősül biztosítási termék, befektetési tanácsadás, vagy pénzügyi szolgáltatás ajánlattételnek! Ezen információkat és adatokat az Okos döntés üzemeltetői megfelelő gondosság mellett rendszeres időközönként felülvizsgálja, és frissíti. A köztes időben azonban az adatok, és információk elavulttá válhatnak, így azok idegenszerűségéért, teljességéért, esetleges pontatlanságáért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, hogy mielőtt a honlapunkon olvasott információk alapján üzleti döntést hozna, feltétlenül lépjen kapcsolatba velünk. Az Okos döntés fenntartja magának a jogot, hogy a jelen honlapon található információkat bármikor előzetes értesítés nélkül módosítsa.