Okos döntés

A gondoskodás a tettekkel válik kézzel foghatóvá!

Pont ahogy várni lehetett.
Alig telt el néhány nap a #homeoffice -ból, már mindenhol a válság  szakértők hangjától zeng az internet.
Minden beszakad, tönkremegy, eladhatatlanná válik, vagy elértéktelenedik.
Igazuk lehet? 
Utána néztünk a témának.

Miért engednének az árból?

Az egyik kedvenc területünk az ingatlanpiac.
A spekulánsok, és a hiénák már dörömbölnek az ajtón, hogy most „vírusáron” megveszik tőled az ingatlanod, mielőtt végképp gazdasági totálkáros lennél.
Minő nemes gesztus!

Azért mielőtt aláírnál egy adásvételit, hogy megszabadulj az ingatlanvagyonodtól, vegyél egy mély levegőt, és gondold végig a helyzetet.

  1. Egy fikarcnyit sem lettek drágábbak a hitelek – vagyis ez nem lehet ok az árak letörésére
  2. Az a helyzet, hogy az építőanyagok, és a munkaerő sem lett olcsóbb. Persze, most otthon ülnek, de könyörgöm, két hétről beszélünk – vagyis ez nem lehet ok az árak letörésére.
  3. Rekord mennyiségű jelzálog hitel van az ingatlanpiacon. Viszont erre most moratórium van. – vagyis ez nem lehet ok az árak letörésére.
  4. A tavalyról átcsúszott beruházások áfa tartalma 5%-ról 27% lett. Ezt bizony ki kell fizetni. Te mint építési vállalkozó benyelnél 22% buktát? – vagyis ez nem lehet ok az árak letörésére.
  5. CSOK (falusi ,ha kell) + BABAVÁRÓ + kamattámogatott hitelek. 30 + milliónyi hitel, támogatás- vagyis ez nem lehet ok az árak letörésére

Akkor semmi esély egy olcsó otthonra?

Örök igazság, hogy semmi nem fekete, vagy fehér.
Érezteti a hatását az ingatlan piacon a jelen helyzet, azonban ez egy elég jól körülhatárolt szegmens.
Főként a közepes vagy annál rosszabb állapotú ingatlanok esetében érhető tetten csökkenés.
Ezeket az ingatlanokat javarészt olyan emberek vásárolták meg, akikkel elhitette a haverja/barátja/tanácsadója (megfelelő aláhúzandó), hogy ez élete befektetése,  és most, hogy nincs albérlője azt érzi ez bármikor megismétlődhet a jövőben, és gyorsan elhagyná a veszélyzónát.
Hasonló gondolatmenet foganhat meg a vidékről városba költöző lakos fejében, aki most a munkahelyi bizonytalanság miatt fontolgatja a hazaköltözést.

Ide lehetne még sorolni a feketemunkásokkal, és előlegekből „működő” lakásfelújító vállalkozások által hirdetett ingatlanokat is.
Itt most mindenki menekülne, szállna ki a „tuti buli”-ból. 
Bár ők amúgy is egy külön eposzt érdemelnének.

Most

Ez annyit tesz, hogy ezek a mai napig begyűjtött tapasztalatok. 
Ahogy múlnak a hetek, és változik az emberek hangulata, a közhangulat, a politika, úgy változhat meg minden. 
Ahogy a szél fúj… 🙂

Facebook
Twitter
LinkedIn
Picture of Molnár András

Molnár András

Pénzügyi szakértő
Email: hello@okosdontes.hu
Telefon: 06-30-812-8267

Többet szeretnél tudni?
Keress minket!

Teljes neved, vagy ahogy szólíthatunk
Amit biztosan megkapsz, és ahova szükségesetén válaszolunk
Csak számokat írj. Pl: 06301234567
Akár több témát is megadhatsz
Írd le nekünk, amit fontosnak tartasz, mielőtt megkeresünk. Minél részletesebb vagy, annál pontosabban tudunk segíteni, akár már az első alkalomkor.
Elolvastam, és megértettem az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.

Jelen weboldal tartalma, és a hozzá tartozó valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű, és nem minősül biztosítási termék, befektetési tanácsadás, vagy pénzügyi szolgáltatás ajánlattételnek! Ezen információkat és adatokat az Okos döntés üzemeltetői megfelelő gondosság mellett rendszeres időközönként felülvizsgálja, és frissíti. A köztes időben azonban az adatok, és információk elavulttá válhatnak, így azok idegenszerűségéért, teljességéért, esetleges pontatlanságáért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, hogy mielőtt a honlapunkon olvasott információk alapján üzleti döntést hozna, feltétlenül lépjen kapcsolatba velünk. Az Okos döntés fenntartja magának a jogot, hogy a jelen honlapon található információkat bármikor előzetes értesítés nélkül módosítsa.
Az Okosdöntés partnere a Bankmonitor.hu