Okos döntés

A gondoskodás a tettekkel válik kézzel foghatóvá!

Szinte minden befektetésről szóló beszélgetésben elhangzik a szó, sőt vannak akik csak úgy dobálóznak vele, de vajon Te tudod mit jelent, és hogyan is kell(ene) használni a pénzügyeidben?

Kamatoztatnád a pénzed?

Valódi megoldás, vagyonod gyarapításához!
Akár SZOCHO mentesen is!
Kamatadó mentesen is

Diverzifikáció

Nézzük meg mit is jelent a fogalom maga.

A portfólió diverzifikáció alapkoncepciója az, hogy a pénzt különböző befektetések között osztjuk meg. 
Vagyis a diverzifikáció a befektetésed egyik legfontosabb kockázatkezelési stratégiája, ami a befektetésekkel járó kockázatok csökkentésének célja úgy, hogy közben a várható hozamod is kiszámítható marad.

Erre leginkább azért lehet szükséged, mert mindig él a farkastörvény, hogy nagy kockázat, nagy hozam, alacsony kockázat, alacsony hozam. Ha kettőt megfelelően „diverzifikálod”, kiszámítható hozamot kapsz, kiszámítható kockázatviselés mellett.

Vagyis magyarul a kockázat megosztástát jelenti, amit úgy érhetsz el, hogy egyetlen befektetési eszköz helyett (például minden pénzedből Tesla részvényt veszel), a pénzedet különböző befektetési eszközök (pl.: részvények, kötvények, ingatlanok, ETF-ek, nemesfémek) között, különböző mértékben fektetsz be.

Hogyan diverzifikáljunk?

Ahogy a befektetéseknél álltalában itt sem létezik egy mindenre, és mindenkire érvényes megoldás.
Az egyik legtöbbször hangoztatott módszer megtakarításunk megosztása kötvények és részvények között. A pontos elosztás során érdemes több szempontot is figyelembe venni., úgy mint például a tervezett időtávot, a kockázatviselési hajlandóságot, és az elvárt eredményeket.

Magánbefektetőként rengeteg időt és pénzt kell áldoznunk a sikeres diverzifikáció és kockázatkezelés érdekében.
A diverzifikáció jelentése más kockázatkezelési formákhoz hasonlóan extra költségeket is hordoz magában. Különféle befektetési formák kiválasztása, valamint a velük járó extra tranzakciók mind forrásokat emészthetnek fel részünkről.
Ha szeretnéd minimalizálni a diverzifikált portfólió kialakításával járó munkát, jó választás lehet, a célzottan befektetésre szánt alapok, melyeket időnként én is megosztok az elérhető termékeim között.

Általánosságban elmondható, hogy a diverzifikáció a hosszabb távú befektetési stratégiák része, mivel a vagyonépítés kiegyensúlyozottabb módszerét követi, és kevésbé épít a magas kockázattal járó hozamokra.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Picture of Molnár András

Molnár András

Pénzügyi szakértő
Email: hello@okosdontes.hu
Telefon: 06-30-812-8267

Többet szeretnél tudni?

Keress  minket elérhetőségeinken!

Vagy használd a lenti űrlapot, hogy egy okos döntést hozhass! 
Keress meg minket, és megmutatjuk, hogy mindig van választásod!

Teljes neved, vagy ahogy szólíthatunk
Amit biztosan megkapsz, és ahova szükségesetén válaszolunk
Csak számokat írj. Pl: 06301234567
Akár több témát is megadhatsz
Írd le nekünk, amit fontosnak tartasz, mielőtt megkeresünk. Minél részletesebb vagy, annál pontosabban tudunk segíteni, akár már az első alkalomkor.
Elolvastam, és megértettem az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.

Jelen weboldal tartalma, és a hozzá tartozó valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű, és nem minősül biztosítási termék, befektetési tanácsadás, vagy pénzügyi szolgáltatás ajánlattételnek! Ezen információkat és adatokat az Okos döntés üzemeltetői megfelelő gondosság mellett rendszeres időközönként felülvizsgálja, és frissíti. A köztes időben azonban az adatok, és információk elavulttá válhatnak, így azok idegenszerűségéért, teljességéért, esetleges pontatlanságáért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, hogy mielőtt a honlapunkon olvasott információk alapján üzleti döntést hozna, feltétlenül lépjen kapcsolatba velünk. Az Okos döntés fenntartja magának a jogot, hogy a jelen honlapon található információkat bármikor előzetes értesítés nélkül módosítsa.