Okos döntés

A gondoskodás a tettekkel válik kézzel foghatóvá!

Ha már itt vagy, akkor legyen bármilyen klasszikus kattintás vadász a cím, valószínűleg Téged is foglalkoztat, hogyan tudod a nehezen megtakarított vagyonod a lehető legoptimálisabb módon megvédeni az értékvesztéstől.
Az alacsony kockázatú befektetéseket keresők kerülnek először górcső alá.

Biztosat a bizonytalanért?

Az elmúlt években rég nem tapasztalt mennyiségben van jelen a (gazdasági) életünkben a bizonytalanság.
Ez természetesen kihat a pénzügyi döntéseinkre is, és szemmel látható módon a befektetések iránti igény egyre inkább mozdul a fix, kiszámítható hozamok irányába. 

Szerencsére ebben a jelenlegi piaci helyzet is partner tud lenni, hiszen a kötvény piacokon legalább 10 éve nem látott hozamokat tudnak felmutatni az alapkezelők, amivel könnyen megszólíthatják az óvatosabb befektetési politikával gondolkozó ügyfeleket.
A részvénypiacok jelenlegi helyzetéről egy másik bejegyzésben fogok részletesebben írni.

Nagyot mennek a befektetési alapok

A lakossági készpénzállomány több irányba elkezdett vándorolni, egyrészt a legnagyobb megtakarítási potenciált magáénak tudó állampapírok irányába, másik részről az alacsony kockázatú, de magasabb hozamot felmutató befektetési alapok irányába.

Ezt a kockázati tényezőt 2021-ben jóval többen vállalták: az előző évi 184 milliárdhoz képest 784 milliárd forintnyi lakossági megtakarítás volt alapokban.

Az infláció elleni küzdelemben pedig most valóban szükség van a kiemelkedő hozamokra, mert a pénzromlás bizony évtizedes rekordokat döntöget.

Befektetési ajánlat 2 éves távra

Fix kamatozású kötvény. Éves 11,75%-os fix kamat. Tőke, és hozamgarantált termék.

Befektetési ajánlat 3 éves távra

Tőkegarancia: 136%. Tőke, és hozamgarantált termék.

Hozam és tőkegarancia a befektetéseknél

Amint kockázatról van szó, az első kérdések között merül fel, hogy elbukhatjuk-e a befektetett tőkénket.

A tőkegarancia erre ad megnyugtató megoldást.

A befektetési alapokban meghatározott feltételek teljesítése esetén – melyek a legtöbb esetben előre meghatározott határozott időtartamot jelentenek -, a kibocsátó vállalja, hogy lejáratkor a befektetett tőkéje nem fog elveszni, vagyis legrosszabb esetben is visszakapja annak nominál értékét, vagy egy garantált hányadát.

A hozamgarancia pedig az értékállóságért felel

Ugyanis amennyiben az adott befektetési alap hozama alacsonyabb, mint amit a hozamgarancia ígért, akkor a befektető a hozamgarancia által garantált minimális hozamot kapja meg.
Máshonnan nézve, tehát többet hozhat, kevesebbet nem.

Érdekel, hogyan tudod megvédeni pénzed vásárló értékét?
Akkor vedd fel velem a kapcsolatot!

Kamatoztasd velem a pénzed!

Teljes körű ajánlatért, és további információkért keress elérhetőségeimen most!
Korlátozott ideig

Szeretnél többet tudni a pénzügyekről?
Esetleg érdekelnek a befektetések, megtakarítások?
Kövesd a Facebook oldalam, és lépj be a csoportunkba, ahol naprakész információkat találhatsz, és hasonló érdeklődésű emberekkel beszélgethetsz.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Picture of Molnár András

Molnár András

Pénzügyi szakértő
Email: hello@okosdontes.hu
Telefon: 06-30-812-8267

Többet szeretnél tudni?

Keress  minket elérhetőségeinken!

Vagy használd a lenti űrlapot, hogy egy okos döntést hozhass! 
Keress meg minket, és megmutatjuk, hogy mindig van választásod!

Teljes neved, vagy ahogy szólíthatunk
Amit biztosan megkapsz, és ahova szükségesetén válaszolunk
Csak számokat írj. Pl: 06301234567
Akár több témát is megadhatsz
Írd le nekünk, amit fontosnak tartasz, mielőtt megkeresünk. Minél részletesebb vagy, annál pontosabban tudunk segíteni, akár már az első alkalomkor.
Elolvastam, és megértettem az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.

Jelen weboldal tartalma, és a hozzá tartozó valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű, és nem minősül biztosítási termék, befektetési tanácsadás, vagy pénzügyi szolgáltatás ajánlattételnek! Ezen információkat és adatokat az Okos döntés üzemeltetői megfelelő gondosság mellett rendszeres időközönként felülvizsgálja, és frissíti. A köztes időben azonban az adatok, és információk elavulttá válhatnak, így azok idegenszerűségéért, teljességéért, esetleges pontatlanságáért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, hogy mielőtt a honlapunkon olvasott információk alapján üzleti döntést hozna, feltétlenül lépjen kapcsolatba velünk. Az Okos döntés fenntartja magának a jogot, hogy a jelen honlapon található információkat bármikor előzetes értesítés nélkül módosítsa.