A gondoskodás a tettekkel válik kézzel foghatóvá!

A legjobb dolog ami egy LTP-vel történhetett

A lakástakarék pénztári termékek kétség kívül az egyik legkedveltebb megtakarítási termékek, de mindig van valami kifogás velük szemben.
Az ERSTE most az egyik legtöbbször felhozott ellenérvre adott ütős megoldást.
Vegyél ki pénzt LTP-ből menet közben!

Infláció feletti hozam

Mielőtt lelőném a csattanót nézzük át mit is tud most egy jól megkötött LTP.
A KSH, és Bankmonitor adatai szerint bár az infláció az előző időszakhoz képest emelkedett és júliusban 4,1%-os volt, az LTP hozama még így is le tudta győzni a forint romlását.
8 éves futamidővel és havi 50 ezer forintos befizetéssel elérhető a legjobb hozam, ez esetben 6,10% az EBKM.
A 10 év futamidejű szerződés legmagasabb hozama ugyancsak havi 50 ezer forint befizetése esetén adódik, itt 4,91% az EBKM.
Vagyis akár +2% reálhozamot is el lehet érni egy 8 éves szerződés esetében.

Kevésnek tűnik?
A tavalyi évben a 25%-os infláció mellett úgy rakták el az emberek a pénzt 15-18%-os hozam melletti megtakarításokba, hogy tapsoltak amiért „CSAK” 7-10%-ot VESZÍTETT a pénzük a reálértékből.
Mi a jobb deal? 2%-ot nyerni vagy csak 10%-ot veszíteni?

Forrás: Bankmonitor

Menet közben pénzt kivenni LTP-ből?

És akkor ami miatt billentyűzetet ragadtam.
A piacon elérhető bármely LTP fő előnyei közé tartozik, hogy teljesen adómentes (sem SZJA, sem SZOCHO nem terheli), fix hozamot biztosító, havi rendszerességű megtakarítást ösztönző konstrukció. A befizetéseket az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) garantálja, hasonlóképpen a bankbetétekhez.

Mi változott az Erste LTP háza táján?

Jó hír, hogy az Erste LTP legkedveltebb tulajdonságai nem változnak, továbbra is megmarad a befizetésekre járó 15%-os és 30%-os kamatbónusz, valamint a számlanyitási díj elengedésére irányuló kedvezmények.
Válzotak viszont a futamidők, és bekerült egy 10 éves rugalmas LTP konstrukció is a kosárba:

  • 5 éves szerződés (15% kamatbónusszal),
  • 8 éves szerződés (30% kamatbónusszal),
  • 10 éves szerződés (30% kamatbónusszal).

Az Erste újdonsült 10 éves konstrukciója egy részleges kiszállási lehetőséget is tartalmaz, amely teljesen egyedülálló megoldás a piacon.

Sokaknak jelenthet nagyobb biztonságérzetet, hogy nem szükséges 10 évet várni a megtakarítás felhasználásával, hanem 4 év után 1 alkalommal részkifizetést lehet igényelni.
A részkifizetés után a szerződés a további befizetésekre ugyan úgy biztosítja a kamatbónuszt.

Nézzünk egy életszerű példát:
Fizetgeted szépen a megtakidat amivel mondjuk a 10 éves kamaperiódusű hitelre szeretnél majd elő,vagy végtörleszteni, azonban a 6.évben kiderül hogy nyílászárót kell cserélned. Normál esetben itt a megtakarításod felmondása lehetne a megoldás. Ebben az esetben a 15%-os kamatbónuszt kapnád meg, és véget ér a sztori.
Az új rugalmas LTP esetében azonban kiveszed a szükséges pénzt, megcsinálod a szükséges munkálatot, a megtakarításod pedig tovább gyűjtögötve a szerződésben rögzített kamatbónusszal gyarapodik!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Picture of Molnár András

Molnár András

Pénzügyi szakértő
Email: hello@okosdontes.hu
Telefon: 06-30-812-8267

Többet szeretnél tudni?

Keress  minket elérhetőségeinken!

Vagy használd a lenti űrlapot, hogy egy okos döntést hozhass! 
Keress meg minket, és megmutatjuk, hogy mindig van választásod!

Teljes neved, vagy ahogy szólíthatunk
Amit biztosan megkapsz, és ahova szükségesetén válaszolunk
Csak számokat írj. Pl: 06301234567
Akár több témát is megadhatsz
Írd le nekünk, amit fontosnak tartasz, mielőtt megkeresünk. Minél részletesebb vagy, annál pontosabban tudunk segíteni, akár már az első alkalomkor.
Elolvastam, és megértettem az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.

Jelen weboldal tartalma, és a hozzá tartozó valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű, és nem minősül biztosítási termék, befektetési tanácsadás, vagy pénzügyi szolgáltatás ajánlattételnek! Ezen információkat és adatokat az Okos döntés üzemeltetői megfelelő gondosság mellett rendszeres időközönként felülvizsgálja, és frissíti. A köztes időben azonban az adatok, és információk elavulttá válhatnak, így azok idegenszerűségéért, teljességéért, esetleges pontatlanságáért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, hogy mielőtt a honlapunkon olvasott információk alapján üzleti döntést hozna, feltétlenül lépjen kapcsolatba velünk. Az Okos döntés fenntartja magának a jogot, hogy a jelen honlapon található információkat bármikor előzetes értesítés nélkül módosítsa.
Az Okosdöntés partnere a Proactive Bussines Zrt., a Bankmonitor , valamint a Pannonsafe Kft, és a HOLD Alapkezelő