Okos döntés

A gondoskodás a tettekkel válik kézzel foghatóvá!

Hivatalosan is tájékoztatta az ügyfeleit a Budapest Bank, hogy március végén egyesül az MKB Bankkal, és a fúzió nyomán MKB Bank néven folytatja tovább. Ezekre kell figyelni a fúzió során.

Minden ügyfél érintett

Megkapták az ügyfelek a hivatalos tájékoztatást arról, hogy 2022. március 31-én egyesül a Magyar Bankholding két tagbankja, a Budapest Bank Zrt és az MKB Bank Nyrt. Az egyesülés során a Budapest Bank beolvad az MKB Bankba. A március 31-ével létrejövő egyesült bank MKB Bank Nyrt. név alatt fog működni.

A legfontosabb az, hogy az egyesülés után a Budapest Bank (BB) ügyfelek fizetési számlaszáma nem változik, ezért ezzel kapcsolatban nincs teendőjük.

A Budapest Bankkal megkötött betétszerződések alapján elhelyezett forint vagy deviza betétek átkerülnek az MKB Bankba. Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által nyújtott betétbiztosítás összeghatára szempontjából a beolvadástól számított 3 hónapig külön betétnek minősülnek egyazon betétesnek a befogadó MKB Banknál és a beolvadó Budapest Banknál elhelyezett betétei, ezzel növelve a biztosítás értékhatárát. Ezt követően azonban már az egy bankra vonatkozó betétbiztosítási értékhatár lesz érvényes.

2022. április 1-jétől hatályba lép az „MKB Nyrt Általános Üzletszabályzata és Függelékei” elnevezésű, az MKB Bank és a Budapest Bank üzletszabályzatainak összevonásával létrehozott üzletszabályzat. Április 1-jétől az Budapest Bank további általános szerződési feltételei és kondíciós listái szintén módosulnak, amelynek részleteiről a www.budapestbank.hu weboldalon, valamint bankfiókjainkban folyamatosan tájékozódhatnak az ügyfelek január 31-től.

Az egyesülés

A Budapest Bank ügyfelei legkésőbb 2022. március 31-ig jogosultak a pénzforgalmi keretszerződésüket – annak módosítása esetén – díjmentesen írásban felmondani, vagy tájékoztatni a Budapest Bankot arról, hogy a módosítást nem fogadják el, ennek hiányában úgy kell tekinteni, hogy a módosítás tényét tudomásul vették, és a módosítást az egyesült bank elfogadottnak tekinti. A módosítás elutasítása a keretszerződés azonnali hatályú felmondásának minősül.

Az ATM belföldi készpénzfelvételi szolgáltatást 2022. április 1-jétől saját banki díjazás mellett meghirdetett kondíciókkal megegyező feltételekkel vehetik igénybe az ügyfelek az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank elfogadói hálózatában üzemeltetett ATM-eken keresztül is.

Április 1. után a betéti és hitelkártyák vonatkozásában készpénz befizetés, PIN kód módosítás és egyenleg lekérdezés csak bizonyos ATM-eken keresztül lehetséges, az ATM-ek pontos listájáról az mkb.hu-n lehet tájékozódni áprilistól. A BB ügyfelek értékpapírszámláját április 1-től az egyesült MKB Bank vezeti. Befektetési szolgáltatásokat érintő ügyeinek intézését az egyesülést követően is biztosítja.

Az egyesüléssel az üzletszabályzatban, általános szerződési feltételekben, hirdetményekben bekövetkezett változásokat  a budapestbank.hu találhatják az ügyfelek március 31-ig, azt követően pedig az mkb.hu-n.

2022. január 1-től már Euroleasing márkanév alatt integráltan, egységes irányítással folytatja működését az MKB-Euroleasing, a Budapest Lízing, a Takarék Lízing, valamint a Budapest Bank Autófinanszírozási üzletága. Az integrációval olyan országos lefedettségű hálózat jött létre, amely mind a lakossági, mind a vállalati ügyfelek fizikai kiszolgálását hatékonyabba teszi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Picture of Molnár András

Molnár András

Pénzügyi szakértő
Email: hello@okosdontes.hu
Telefon: 06-30-812-8267

Többet szeretnél tudni?

Keress  minket elérhetőségeinken!

Vagy használd a lenti űrlapot, hogy egy okos döntést hozhass! 
Keress meg minket, és megmutatjuk, hogy mindig van választásod!

Teljes neved, vagy ahogy szólíthatunk
Amit biztosan megkapsz, és ahova szükségesetén válaszolunk
Csak számokat írj. Pl: 06301234567
Akár több témát is megadhatsz
Írd le nekünk, amit fontosnak tartasz, mielőtt megkeresünk. Minél részletesebb vagy, annál pontosabban tudunk segíteni, akár már az első alkalomkor.
Elolvastam, és megértettem az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.

Jelen weboldal tartalma, és a hozzá tartozó valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű, és nem minősül biztosítási termék, befektetési tanácsadás, vagy pénzügyi szolgáltatás ajánlattételnek! Ezen információkat és adatokat az Okos döntés üzemeltetői megfelelő gondosság mellett rendszeres időközönként felülvizsgálja, és frissíti. A köztes időben azonban az adatok, és információk elavulttá válhatnak, így azok idegenszerűségéért, teljességéért, esetleges pontatlanságáért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, hogy mielőtt a honlapunkon olvasott információk alapján üzleti döntést hozna, feltétlenül lépjen kapcsolatba velünk. Az Okos döntés fenntartja magának a jogot, hogy a jelen honlapon található információkat bármikor előzetes értesítés nélkül módosítsa.