Okos döntés

A gondoskodás a tettekkel válik kézzel foghatóvá!

Sokat lehet hallani a különböző gyermek megtakarításokról és arról, hogy a legtöbb szülő, aki csak megteheti, igyekszik valamiféle megtakarítást indítani gyermekének az életkezdéshez.
Hiszen bárhogy is ódzkodunk ellenne, a mai világunkban minden pénzbe kerül, és bizony nem egyenlők az esélyek.

gyermek megtakarítások

Még ha csak a legalapvetőbb dolgokat is nézzük, hiába tanul jól gyermekünk, bizonyos egyetemekre csak fizetősen lehet majd bejutni, illetve a továbbtanulása alatti megélhetési kiadásait (albérlet, étkezés, rezsi, tankönyvek, utazás stb.) is elő kell teremteni valahonnan.

Ha pedig esetleg lakást szeretne majd vásárolni magának, ahhoz a mai árak mellett szintén óriási segítséget jelent, ha van valamiféle kezdőtőkéje gyermekünknek, és nem neki kell 10-15 éven keresztül összekuporgatni már az önerőt is az első lakásához.
Ha legalább az önerővel rendelkezik, azonnal el tud indulni.
Hitelből fog történni így is a vásárlás, azonban azt a 10-15 év önerő gyűjtögetést megspóroltunk neki és ennek az időszaknak a végére már saját, tehermentes ingatlannal rendelkezhet, nem pedig beletette más zsebébe, azt a hatalmas összeget 15 év alatt, albérlet címszóval.

Miért érdemes ezekre előre felkészülni? És milyen lehetőségeink vannak összegyűjteni ezt a tőkét gyermekünknek? Mégis mi a legjobb megoldás a piacon?

Segítünk, hogy ne vessz el a pénzügyek dzsungelében, nézzük is!

MIÉRT LEGYEN GYERMEK MEGTAKARÍTÁSUNK?

Számos kutatás támasztja alá, hogy azok a gyermekek, akik életkezdésükhöz anyagi támogatást kaptak szüleiktől jelentősen nagyobb előnnyel indulnak az életben és sikeresebben tudják karrierüket felépíteni.

Azok a gyermekek viszont, akik hasonló támogatást nem kaptak, sokkal nehezebb helyzetben vannak és kisebb az esélyük a továbbtanulásra. Sok esetben teljesen elvesznek már fiatal korukban a napi megélhetés előteremtéséért folyó küzdelemben.

Miért érdemes erre előre felkészülni?

Bárki kiszámolhatja, hogy még az alapszintű életkezdés is valahol 5 és 10 millió forintba kerül a legtöbb fiatal számára. Ezt a pénzt kell előteremtenünk valahogyan.

Mivel a mai magyar valóságban nem jellemző, hogy a szülőknél ott pihenne a bankszámlán gyermekenként egy ekkora összeg, és a legtöbb szülő (nagyon is jogosan) nem szeretné, hogy gyermeke egyből egy ekkora hitellel vágjon bele az életébe, mint például egy diákhitel, vagy személyi kölcsön, ezért érdemes inkább egy gyermek megtakarításban gondolkoznunk.

Egy ilyen gyermek megtakarítás segítségével 10 – 18 év alatt, szépen apránként gyűjthetjük össze ezt az összeget anélkül, hogy ez a családi kasszát komolyabban megterhelné.

Egy időben elindított megtakarítás nemcsak kevésbé megterhelő, de pénzügyileg is a legokosabb választás számunkra, ugyanis a megtakarításba már félretett pénzünk az évek alatt folyamatosan nekünk dolgozik, és termeli a hozamokat, így jelentősen kisebb összeget lesz szükséges végül félretennünk.

Például az első év megtakarítása a 10. évre már 9x megdolgozta magát és így 9x hozott hozamot. Ebből kiindulva egy 18 éves programnál az első év megtakarítása a program végére nem kevesebb, mint 17x hozott hozamot.

Talán itt látszik a legjobban, hogy minden év számít, hiszen könnyebb úgy összegyűjtenünk egy tőkét, ha nem csak annyi van benne, amit beletettünk, hanem a pénzünk is dolgozik helyettünk.

Kamatoztatnád a pénzed?

Valódi megoldás, vagyonod gyarapításához!
Akár SZOCHO mentesen is!
Kamatadó mentesen is

Milyen tulajdonságokkal bír egy ilyen megtakarítás?

 • Akár egy életen át végig kísérheti gyermekünket, átveheti a megtakarítást
 • Szabad felhasználású, nem kell leigazolni
 • Akár havi járadékként is folyósítható
 • Államtól független, és kamatadó-mentes
 • Szakértők kezelik a pénzt, közös érdekekkel képviselve
 • Kiegészítő szolgáltatásokkal szabhatjuk igényeinkre
 • Rugalmas, tervezhető futamidejének köszönhetően, akár a lejárat vége előtt is hozzáférhető részben, vagy egészben
 • Személyes tanácsadót biztosítunk mellé, a folyamatos kapcsolattartáshoz
MÉGIS MELYIKET VÁLASSZAM GYERMEKEMNEK A MEGOLDÁSOK KÖZÜL?

Bizonyára eddigre felmerült benned is ez a kérdés, sőt már lehet, hogy van is egy-két megtakarítási forma, amelyik szimpatikusabb a többinél.

Ez mindenképpen jó kiindulási alapot ad a döntéshez, azonban még pár szempontot mindenképp érdemes tisztázni.

Minden ügyfelünknek három lépésben szoktuk javasolni a döntéshozást:
 1. lépés – Beszéljünk szakemberrel

Egy szakember dolga, hogy minden részletet elmondjon, amit önállóan napokba-hetekbe tartana kideríteni, ismerje az összes olyan háttér információt, amit kapcsolatainak és tapasztalatának köszönhetően sajátított el, valamint segítsen megválaszolni minden kérdésünket, kétségünket.

 1. lépés – Ismerjük meg együtt, milyen lehetőségeink vannak

Nézzük meg átfogó szemlélettel az adott témához kötődő választási lehetőségeinket, milyen opcióink vannak és melyik milyen jellemzőkkel bír, mik azok a tulajdonságok, amit számunkra tényleg fontos egy ilyen megtakarításban.

 1. lépés – Nézzük meg milyen célokban szeretnénk gyermekünket támogatni és számoljunk

Először is döntsük el, hogy milyen célokra szeretnénk félre tenni (jogosítvány, autó, tandíj, albérlet, étkezés, utazás, önerő saját ingatlanhoz, életkezdés, stb…) és ezek a célok mekkora tőkét fognak igényelni a jövőben.

Gondoljuk át, hogy pontosan mit is várunk el egy ilyen megtakarítástól, milyen eredményeket szeretnénk tőle és mennyit tudunk félretenni havonta erre a célra.

Mint az előző pontnál, itt sem kell mindent hajszálpontosan tudnunk, csak legyen egy átfogó elképzelésünk a céljainkról és a realitásokról.

+ 1 lépés – Ne féljünk belevágni gyermekünk megtakarításába

A halogatásnak később hatalmas ára lehet, és ha azt gondoljuk, hogy most éppen valami váratlan kiadásunk van, ezért toljuk a következő hónapra/negyedévre/új évre semmi sem fog változni.

Mindannyian tudjuk váratlan kiadások mindig is voltak, vannak és lesznek, mivel éppen ezért nevezzük őket váratlan kiadásnak.

Ha szeretnéd gyermeked jövőjét támogatni kérd szakértőink segítségét, válasszuk ki együtt a legmegfelelőbb megoldást és kezdjük el most.

Ha valamit, akkor ezt nincs értelme halogatni!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Picture of Nagynemes Dániel

Nagynemes Dániel

Pénzügyi szakértő
Telefon: 06-70-601-0816

Többet szeretnél tudni?
Keress minket!

Teljes neved, vagy ahogy szólíthatunk
Amit biztosan megkapsz, és ahova szükségesetén válaszolunk
Csak számokat írj. Pl: 06301234567
Akár több témát is megadhatsz
Írd le nekünk, amit fontosnak tartasz, mielőtt megkeresünk. Minél részletesebb vagy, annál pontosabban tudunk segíteni, akár már az első alkalomkor.
Elolvastam, és megértettem az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.

Jelen weboldal tartalma, és a hozzá tartozó valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű, és nem minősül biztosítási termék, befektetési tanácsadás, vagy pénzügyi szolgáltatás ajánlattételnek! Ezen információkat és adatokat az Okos döntés üzemeltetői megfelelő gondosság mellett rendszeres időközönként felülvizsgálja, és frissíti. A köztes időben azonban az adatok, és információk elavulttá válhatnak, így azok idegenszerűségéért, teljességéért, esetleges pontatlanságáért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, hogy mielőtt a honlapunkon olvasott információk alapján üzleti döntést hozna, feltétlenül lépjen kapcsolatba velünk. Az Okos döntés fenntartja magának a jogot, hogy a jelen honlapon található információkat bármikor előzetes értesítés nélkül módosítsa.