Okos döntés

A gondoskodás a tettekkel válik kézzel foghatóvá!

Új zöld hitel programot hirdetett meg az MNB októbertől, ami a lakosság számára teremt kedvező feltételeket az új otthon megteremtésére.

A maximum hitelösszeg 70 millió forint lehet – 25 éves futamidő mellett – és csak új lakás építésre, vásárlásra lehet költeni.
Kizárólag lakossági ügyfelek vehetik fel, végig fix kamatozású, a beérkezett hiteligényektől függ, meddig lesz elég a bejelentett 200 milliárd forint keret.

  • Csak magánszemélyek igényelhetik
  • A kamat fix 2,5% a teljes futamidőn át
  • Maximum 25 év futamidő
  • Maximum 70 millió forint hitelösszeg
  • mininum hitelösszeg egyelőre még nem ismert.
  • Kizárólag újépítésű ingatlan vásárlására vagy építésére vehető igénybe
  • Minimum BB energetikai besorolású ingatlan vásárlására vagy építésére igényelhető
  • Ingatlan korszerűsítésre nem vehető igénybe
  • A zöld hitel igénylésének nem feltétele a gyermekvállalás vagy a meglévő gyermek
  • Akár 0% kamatozású csok is igényelhető a zöld hitel mellé

Az MNB zöld útja

A jegybank már az elmúlt években is számos lépést tett, hogy elősegítse a zöld pénzügyi piacok fejlődését, valamint erősítse a környezettudatos fogyasztói szemléletmódot, hozzájárulva ezzel a klímaváltozás elleni küzdelemhez. Mérföldkőnek tekinthető az alelnök szerint, hogy az Országgyűlés 2021. május 28-i döntése alapján az MNB mandátuma Európában elsőként a környezeti fenntarthatóság előmozdítására is kiterjed.

Ezért az MNB a jegybanktörvényben rögzített feladataival összhangban küldetésének tekinti, hogy elsődleges árstabilitási céljának veszélyeztetése nélkül, hosszú távú környezeti fenntarthatósági szempontok érvényesítése mellett alakítsa ki monetáris politikai eszköztárát, amivel hozzájárul Magyarország fenntartható felzárkózásához.

Teljes neved, vagy ahogy szólíthatunk
Amit biztosan megkapsz, és ahova szükségesetén válaszolunk
Csak számokat írj. Pl: 06301234567
Akár több témát is megadhatsz
Írd le nekünk, amit fontosnak tartasz, mielőtt megkeresünk. Minél részletesebb vagy, annál pontosabban tudunk segíteni, akár már az első alkalomkor.
Elolvastam, és megértettem az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.

Jelen weboldal tartalma, és a hozzá tartozó valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű, és nem minősül biztosítási termék, befektetési tanácsadás, vagy pénzügyi szolgáltatás ajánlattételnek! Ezen információkat és adatokat az Okos döntés üzemeltetői megfelelő gondosság mellett rendszeres időközönként felülvizsgálja, és frissíti. A köztes időben azonban az adatok, és információk elavulttá válhatnak, így azok idegenszerűségéért, teljességéért, esetleges pontatlanságáért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, hogy mielőtt a honlapunkon olvasott információk alapján üzleti döntést hozna, feltétlenül lépjen kapcsolatba velünk. Az Okos döntés fenntartja magának a jogot, hogy a jelen honlapon található információkat bármikor előzetes értesítés nélkül módosítsa.