Okos döntés

A gondoskodás a tettekkel válik kézzel foghatóvá!

Amikor decemberben 14 éves inflációs rekordról írtunk, közel sem gondoltuk volna, hogy ez még nem a jéghegy csúcsa.
Azóta persze már tudjuk jól, hogy várhatóan ez az év nem lesz túl kegyes hozzánk gazdasági szempontból

Kamatoztatnád a pénzed?

Valódi megoldás, vagyonod gyarapításához!
Készülj fel a jövőre velünk egyszeri, vagy rendszeres díjas befektetésekkel.
Kamatadó mentesen is

Még drágább az életed

Csak itt nem Bruce Willis a főszereplő, hanem Te, Én, és mindenki más.
Decemberi cikkben még optimistább képet vázoltak a hazai elemzők, ami azóta sajnos megdőlt, és a lakosságot egyre inkább arra ösztönzi, hogy alaposan tekintsék át kiadásaikat, valamint gondoskodjanak megtakarításuk elértéktelenedésétől.

A legdurvább eredményeket leginkább az élelmiszerek produkálták, amik ára átlag 44,8%-kal emelkedett, ezen belül leginkább a sajt (83,2%), a tojás (82,7%), a kenyér (81,1%), a vaj és vajkrém (79,4%), a tejtermékek (79,2%), az édesipari lisztesáru (71,0%), a száraztészta (70,8%), a margarin (58,0%), a péksütemények (57,2%), a tej (52,1%) és a baromfihús (51,5%) drágult. A termékcsoporton belül a liszt (6,7%) és az étolaj (1,5%) ára nőtt a legkisebb mértékben. 

Jövedelmek vs kiadások

Hiába a többszöri fizetés emelés, és a nyugdíjkompenzáció, sajnos az infláció olyan ütemben zabálja fel azokat, hogy reálértéken nem hogy értéktartás, de még számottevő csökkenés is elérhető.
Ennek kétség kívül a legnagyobb vesztesei a nyugdíjasok, így nem győzöm hangsúlyozni mennyire fontos, hogy időben elkezdjük az öngondoskodást, hogy ha a mi időskorunkra hasonló gazdasági környezet állna elő, ne legyünk kiszolgáltatottak.

Jogos önvédelem

Természetesen mindenki akinek van egy csöpp sütnivalója az rögtön a megoldást keresi, ami sokszor tévútra viheti a gyanútlan embereket.
Én azonban azt mondom, az infláció is egy lehetőség, és mivel tenni nem tudunk ellene, meg kell tanulnunk nyertesként távozni belőle.
Ehhez nyújthat hathatós segítséget egy beszélgetés egy felkészült szakemberrel.

Akár velem, akár mással, de nézd át a lehetőségeid, és ne dugd homokba a fejed, mert hiába nem akarsz róla tudomást venni, ha nem teszel semmit a pénzügyi vesztesek közé fogsz tartozni.
Ezt ugye Te sem szeretnéd?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Molnár András

Molnár András

Pénzügyi szakértő
Email: hello@okosdontes.hu
Telefon: 06-30-812-8267

Többet szeretnél tudni?

Keress  minket elérhetőségeinken!

Vagy használd a lenti űrlapot, hogy egy okos döntést hozhass! 
Keress meg minket, és megmutatjuk, hogy mindig van választásod!

Teljes neved, vagy ahogy szólíthatunk
Amit biztosan megkapsz, és ahova szükségesetén válaszolunk
Csak számokat írj. Pl: 06301234567
Akár több témát is megadhatsz
Írd le nekünk, amit fontosnak tartasz, mielőtt megkeresünk. Minél részletesebb vagy, annál pontosabban tudunk segíteni, akár már az első alkalomkor.
Elolvastam, és megértettem az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.

Jelen weboldal tartalma, és a hozzá tartozó valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű, és nem minősül biztosítási termék, befektetési tanácsadás, vagy pénzügyi szolgáltatás ajánlattételnek! Ezen információkat és adatokat az Okos döntés üzemeltetői megfelelő gondosság mellett rendszeres időközönként felülvizsgálja, és frissíti. A köztes időben azonban az adatok, és információk elavulttá válhatnak, így azok idegenszerűségéért, teljességéért, esetleges pontatlanságáért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, hogy mielőtt a honlapunkon olvasott információk alapján üzleti döntést hozna, feltétlenül lépjen kapcsolatba velünk. Az Okos döntés fenntartja magának a jogot, hogy a jelen honlapon található információkat bármikor előzetes értesítés nélkül módosítsa.