Okos döntés

A gondoskodás a tettekkel válik kézzel foghatóvá!

Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél!
Egyre több információ (értsd pletyka), érkezik az új otthonfelújítási programról, ami a népszerű 2022-es program egy ráncfelvarott verziója lehet.
Az első biztos részleteket már tavaszra ígérik, míg a program bevezetését a nyári időszak körül várja a szakma.

A média nyomása

Alapjáraton még mindig azt gondolom, hogy cask az biztos, amiről már jogszabály van, de nem tudom nem észrevenni, azt a fajta kommunikációs nyomást amit a média tol, így hát én is beszélek pár sort a tervezetről.

Először is, hivatalos kommunikáció még nincs. Másrészt azonban annyi az információ, és olyan égető szüksége van rá a piacnak, hogy adja magát a program.
Azonban a részleteket tessék a megfelelő fenntartásokkal kezelni.

Hitel vagy támogatás?

Nem voltam rest átnyálazni a kormány jogalkotási munkatervét, hogy a lehető legtöbb információt tudjam megosztani veletek, de mindössze ennyit sikerült találni:

A legutóbbi ilyen támogatási forma: 2021. január 1-je és 2022. december 31-e között futott, és akár 3 millió forint állami támogatást ért az programban résztvevőknek. Energetikai megkötés nem volt, az igénybe vett támogatást 50-50%-ban lehetett munkadíjra és anyaköltségre felhasználni, és fix 3%-os kamatozású kamattámogatott hitelt is lehetett igényelni, ami a támogatás megelőlegezésére szolgált leginkább.

Az új program esetében általános várakozás, hogy az szélesebb körben lesz elérhető, mint a korábbi volt.
Többek közt azt várják, hogy az új Otthon Felújítási programban azok is részt vehetnek akik nem nevelnek, vagy vállalnak gyermeket.
Ezt támaszthatja alá az is, hogy a jogalkotási tervezetben az Otthon Felújítási Programról szóló jogszabály a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz tartozik, nem pedig az otthonteremtési támogatások (például a CSOK, CSOK Plusz) jogszabályi feltételeit is megalkotó Kulturális és Innovációs tárcához. 

Az Építési Vállalkozók Országos Szövetséges (ÉVOSZ) legkésőbb márciusra várja a bejelentést, a program szakmai kidolgozása befejeződött, a források rendelkezésre állnak. Arra számítanak, hogy minimum 150 milliárd forint kerettel fut majd a program, és vissza nem térítendő támogatás helyett, egy kamattámogatott hitelkonstrukció formájában születik újra a program.

Babaváró kölcsön

Akár 11 millió forint kamatmentesen!

Egy gyermek vállalása mindig többlet költéseggekel jár. Igényeld meg állami támogatással.

Online is!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Picture of Molnár András

Molnár András

Pénzügyi szakértő
Email: hello@okosdontes.hu
Telefon: 06-30-812-8267

Többet szeretnél tudni?

Keress  minket elérhetőségeinken!

Vagy használd a lenti űrlapot, hogy egy okos döntést hozhass! 
Keress meg minket, és megmutatjuk, hogy mindig van választásod!

Teljes neved, vagy ahogy szólíthatunk
Amit biztosan megkapsz, és ahova szükségesetén válaszolunk
Csak számokat írj. Pl: 06301234567
Akár több témát is megadhatsz
Írd le nekünk, amit fontosnak tartasz, mielőtt megkeresünk. Minél részletesebb vagy, annál pontosabban tudunk segíteni, akár már az első alkalomkor.
Elolvastam, és megértettem az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.

Jelen weboldal tartalma, és a hozzá tartozó valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű, és nem minősül biztosítási termék, befektetési tanácsadás, vagy pénzügyi szolgáltatás ajánlattételnek! Ezen információkat és adatokat az Okos döntés üzemeltetői megfelelő gondosság mellett rendszeres időközönként felülvizsgálja, és frissíti. A köztes időben azonban az adatok, és információk elavulttá válhatnak, így azok idegenszerűségéért, teljességéért, esetleges pontatlanságáért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, hogy mielőtt a honlapunkon olvasott információk alapján üzleti döntést hozna, feltétlenül lépjen kapcsolatba velünk. Az Okos döntés fenntartja magának a jogot, hogy a jelen honlapon található információkat bármikor előzetes értesítés nélkül módosítsa.
Az Okosdöntés partnere a Bankmonitor.hu