Okos döntés

A gondoskodás a tettekkel válik kézzel foghatóvá!

Átlépte az ezer milliárd forintot az MNB által 2017-ben útjára indított Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek állománya.
Ez bő 79 ezer lakossági ügyfélszerződést jelent.
És igen ebben szemmel láthatóan kivettük a részünket mi is!

1000 milliárd forint fogyasztóbarát lakáshitel az ügyfeleknél

Ma minden jelentős hitelintézet kínálja a konstrukciót, közülük számos piaci szereplőnél ez a „slágertermék”.
Jellemzően olcsóbb, mint az egyéb fix kamatozású lakáshitelek, s a lakosság bizalmát jelzi, hogy nagyobb összegben és hosszabb futamidőre veszik fel a fogyasztóbarát lakáshitelt, mint más lakáskölcsönöket.

Ma valamennyi fix kamatperiódust tekintve rekordalacsony szinten áll a fogyasztóbarát lakáshitelek teljes hiteldíja.

A csak biztonságos fix kamatozással elérhető MFL-nek is köszönhetően az ügyfelek az egyéb lakáshiteleknél is szinte kizárólag a fix kamatot választják a kockázatosabb változó kamatozás helyett.

Az MFL nem csak lakásvásárlásra, építésre, fejlesztésre vehető igénybe, de az ügyfelek korábbi magasabb/változó kamatozású lakáshiteleiket is kiválthatják ennek segítségével.

Az MNB Összehasonlító kalkulátort is működtet honlapján ( www.minositetthitel.hu ) a fogyasztók tájékoztatására.

A Magyar Nemzeti Bank folytatja a minősített fogyasztóbarát programot: idén év elejétől már elérhető a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás, s a jegybank előkészíti a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel pályázati rendszerét is.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Picture of Molnár András

Molnár András

Pénzügyi szakértő
Email: hello@okosdontes.hu
Telefon: 06-30-812-8267

Többet szeretnél tudni?
Keress minket!

Teljes neved, vagy ahogy szólíthatunk
Amit biztosan megkapsz, és ahova szükségesetén válaszolunk
Csak számokat írj. Pl: 06301234567
Akár több témát is megadhatsz
Írd le nekünk, amit fontosnak tartasz, mielőtt megkeresünk. Minél részletesebb vagy, annál pontosabban tudunk segíteni, akár már az első alkalomkor.
Elolvastam, és megértettem az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.

Jelen weboldal tartalma, és a hozzá tartozó valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű, és nem minősül biztosítási termék, befektetési tanácsadás, vagy pénzügyi szolgáltatás ajánlattételnek! Ezen információkat és adatokat az Okos döntés üzemeltetői megfelelő gondosság mellett rendszeres időközönként felülvizsgálja, és frissíti. A köztes időben azonban az adatok, és információk elavulttá válhatnak, így azok idegenszerűségéért, teljességéért, esetleges pontatlanságáért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, hogy mielőtt a honlapunkon olvasott információk alapján üzleti döntést hozna, feltétlenül lépjen kapcsolatba velünk. Az Okos döntés fenntartja magának a jogot, hogy a jelen honlapon található információkat bármikor előzetes értesítés nélkül módosítsa.