Okos döntés

A gondoskodás a tettekkel válik kézzel foghatóvá!

Minden alkalommal, amikor az írói vénám előtör az első gondolatom az, hogy „De vajon mi legyen a téma?”
Aztán körbenézek az interneten, és hamar adja magát a válasz, mert rengeteget kérdeznek, és rengeteg félrevezető válasz érkezik rá.
Ilyen például a napokban egyre sűrűbben előkerülő KATA vs. hitel kombináció.
Nézzük hogyan is működik!

A KATA egy igen népszerű vállalkozási forma, annak minden előnyével, és hátrányával együtt. Ezekről a későbbiekben még fogunk beszélni. Jelenleg több mint 311 ezer katás vállalkozás szerepelt az adóhivatal nyilvántartásában. Előrejelzések szerint ez a szám pedig akár meg is duplázódhat!

„Ahány ház, annyi szokás! ” – tartja a mondás.
Nincs ez másképp a bankoknál sem.
De egy biztos, valamilyen formában mind szolgáltat hitelt KATA-s vállalkozásoknak. PONT.

Ami nagyon nem mindegy, az az ,hogy milyen hitelt, és milyen feltétel rendszerrel.
Valami számomra érthetetlen okból a KATA-s jövedelem alapvetően nem számít teljes értékű jövedelemnek (sem munkaidőnek…).
Van ahol személyi kölcsönt nem adnak rá, van ahol csak lezárt üzleti év után állnak szóba az emberrel, van ahol a jövedelem 50%-a számít bevételnek, és van ahol már 3 hónap után is teljes értékű jövedelemként fogadják el, esetleg adóstársat kérnek már egy kisebb összegnél is, vagy ezek kombinációja.

Dióhéjban ennyi. 
Itt sem tudok más tanácsot adni, minthogy hitelfelvétel előtt érdemes tanácsadó véleményét kérni.
A bankok úgyis hazabeszélnek, a közvetítő meg mindenhonnan jutalékot kap. Ráadásul jó eséllyel ki tud lobbizni egy kis extra kamatkedvezményt, soronkívüliséget, gördülékenyebb kiszolgálást. Mindezt külön költség nélkül.

Többet szeretnél tudni?
Keress minket!

Teljes neved, vagy ahogy szólíthatunk
Amit biztosan megkapsz, és ahova szükségesetén válaszolunk
Csak számokat írj. pl 06301234567
Akár több témát is megadhatsz
Írd le nekünk, amit fontosnak tartasz, mielőtt megkeresünk. Minél részletesebb vagy, annál pontosabban tudunk segíteni, akár már az első alkalomkor.
Elolvastam, és megértettem az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.

Jelen weboldal tartalma, és a hozzá tartozó valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű, és nem minősül biztosítási termék, befektetési tanácsadás, vagy pénzügyi szolgáltatás ajánlattételnek! Ezen információkat és adatokat az Okos döntés üzemeltetői megfelelő gondosság mellett rendszeres időközönként felülvizsgálja, és frissíti. A köztes időben azonban az adatok, és információk elavulttá válhatnak, így azok idegenszerűségéért, teljességéért, esetleges pontatlanságáért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, hogy mielőtt a honlapunkon olvasott információk alapján üzleti döntést hozna, feltétlenül lépjen kapcsolatba velünk. Az Okos döntés fenntartja magának a jogot, hogy a jelen honlapon található információkat bármikor előzetes értesítés nélkül módosítsa.