Okos döntés

A gondoskodás a tettekkel válik kézzel foghatóvá!

800 milliárd forint összértéknél jár a babaváró kölcsön, ennek csaknem felét az OTP folyósította. A termék a járványhelyzet nagy túlélője!

Leginkább a lakásvásárlás önerejét oldják meg a babaváróból, akik jellemzően a 30-as budapestiek és nagyvárosiak, a K&H Bank statisztikái szerint. 

Összefoglaló

Elsősorban a budapestiek, a Pest megyében élők és a vidéki nagyvárosokban lakók kérték a babavárót. A hitelt ugyan házaspárok vehetik fel, de az igénylések 86 százalékát férfiak nyújtották be a rajt óta eltelt kicsit több, mint egy évben. Főként a harmincas korosztályból pályáznak a babaváró kölcsönre, a K&H-nál az igénylők közel 70 százalékát adta ez a korosztály. 

Babaváró kölcsön

Akár 11 millió forint kamatmentesen!

Egy gyermek vállalása mindig többlet költéseggekel jár. Igényeld meg állami támogatással.

Online is!

Körkép

A teljes magyar piacon  már több mint 800 milliárd forint értékben szerződtek a hitelre a bankok a kölcsön bevezetése óta. Ennek közel 40 százalékáért (több mint 360 milliárd forintért) az OTP felel, a pénzintézet közleménye szerint „százból 31 házaspár ingatlan vásárlására, míg 28 meglévő otthona bővítésére, felújítására költi az OTP Banknál felvett Babaváró kölcsön összegét.
Minden tízedik házaspár pedig jelzáloghitelt is igényel a Babaváró kölcsön mellé.” A legtöbb igénylés Budapestről és környékéről, valamint Északkelet-Magyarországról érkezett.

forrás:forbes

Facebook
Twitter
LinkedIn
Molnár András

Molnár András

Pénzügyi szakértő
Email: hello@okosdontes.hu
Telefon: 06-30-812-8267

Jelen weboldal tartalma, és a hozzá tartozó valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű, és nem minősül biztosítási termék, befektetési tanácsadás, vagy pénzügyi szolgáltatás ajánlattételnek! Ezen információkat és adatokat az Okos döntés üzemeltetői megfelelő gondosság mellett rendszeres időközönként felülvizsgálja, és frissíti. A köztes időben azonban az adatok, és információk elavulttá válhatnak, így azok idegenszerűségéért, teljességéért, esetleges pontatlanságáért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, hogy mielőtt a honlapunkon olvasott információk alapján üzleti döntést hozna, feltétlenül lépjen kapcsolatba velünk. Az Okos döntés fenntartja magának a jogot, hogy a jelen honlapon található információkat bármikor előzetes értesítés nélkül módosítsa.