Okos döntés

A gondoskodás a tettekkel válik kézzel foghatóvá!

Nehéz nem észre venni, hogy mi magyarok bizony szeretünk mások zsebében turkálni. Talán a legjobb példák erre, a pénzintézetek hirdetései alatt kialakuló komment folyamok tudnak lenni. Ez a bejegyzés sem jött volna létre a hozzászólók nélkül.

A sztereotípiák rabjai vagyunk

„Uzsora, dupláját fizeted vissza, a szegényeken gazdagodnak, soha ne vegyél fel hitelt, a rabszolgájuk leszel, életed végéig fizetheted, csak a házadat akarják elvinni…” ez jutott eszembe nagyjából három másodperc alatt, amit egészen biztosan meg fog találni egy teljesen átlagos bank hirdetése alatt.

Persze tudjuk jól (ugye tudjuk?), hogy ennek ellenére a legtöbben előbb, vagy utóbb valamelyik bank partnerei leszünk, hiszen céljainkat legtöbbször csak a finanszírozásukkal tudjuk belátható időn belül elérni.
Oké, de ezek mi vagyunk, átlagemberek.

De mi a helyzet a jól menő vállalkozókkal, üzletemberekkel, cégekkel??

Hiszen nekik – ha a bőrük alatt nincs is pénz – , biztos anyagi tartalékiak megtakarításaik, készpénz állományuk állna rendelkezésre, ahhoz hogy elképzeléseiket némi pénzmag segítségével materializálják. Aztán amikor házat, autót,  fejlesztést, vagy bármi nagyobb értéket vásárolnának, már rohannak is a bankba kölcsönért.

Először is pont azért, mert a „tartalékok”, a „megtakarítások”, és a „készpénz” állomány pontosan meghatározott célokkal van jelen az üzleti modellben. 

Tartalékok, arra az esetre ha likviditási problémák lépnének fel.

Megtakarítások, hogy akkor is a megszokott életszínvonalukat élhessék, (vagy működjenek a megszokott módon cégek esetében) amikor a gazdaság nem kedvez üzletmenetnek, vagy projekt (munkahely) váltás van, esetleg mire már gazdaságilag nem aktívak.

A készpénz (illetve minden ami ezzel egyenértékű) állomány pedig az azonnali finanszírozás elengedhetetlen kelléke. Ha feléli könnyen előfordulhat, hogy borul a teljes cash flow.

Nézzük meg ezt egy egyszerű példán keresztül:

Tegyük fel, én káposzta kereskedő vagyok, akinek van 50 millió forint készpénzben. Lehetőségem volna venni ezért az összegért egy kellemes nyaralót. De mégis hitelre veszem meg… Mondom miért!
Ugyanis egy fej káposztán van 25% hasznom. Akkor miért ne vegyek a készpénz állományomból inkább egy kamion káposztát (hisz azt valószínűleg nem adják oda hitelre) , és az ingatlant finanszírozzam hitelből, amire „csak” 6% kamatot fizetek ki? Marad 19% hasznom! 
Persze van rizikó, hisz rám rohadhat a káposzta, vagy nem lesz elég vásárlóm, de akkor kiszórhatom akcióba 10% kedvezménnyel, és még mindig pluszban vagyok, miközben a bevételem többet gyarapodott, mint a hitelem kamata.

Persze a fenti sztori teljesen fiktív, erősen sarkított, az érthetőség végett. Valamint bármilyen más termékkel, vagy szolgáltatással helyettesíthető lenne, de a mondanivalója ugyan az maradna.

Babaváró kölcsön

Akár 11 millió forint kamatmentesen!

Egy gyermek vállalása mindig többlet költéseggekel jár. Igényeld meg állami támogatással.

Online is!

Hát ezért

Amiért Te felveszed a támogatást, vagy támogatott hitelt, ugyan azért veszi fel egy cég is. Jó neki, jó a banknak, jó a gazdaságnak.
Hidd el,  nálam sokkal okosabb emberek ülnek a könyvelések mögött és számolják ki, hogy milyen megtérüléssel tudnak számolni, és hogy megéri-e az adott hitel konstrukció.
Ha gonosz akarnék lenni, megemlíteném, hogy akár adót is optimalizálhatnak vele, de távol álljon tőlem, hogy ilyesmit feltételezzek .:) 
Örök igazság, hogy a hitel nem ördögtől való, csak felelősen kell tudni élni vele, hiszen amikor hitelt veszünk fel, jövőbeli pénzt cserélünk maira.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Picture of Molnár András

Molnár András

Pénzügyi szakértő
Email: hello@okosdontes.hu
Telefon: 06-30-812-8267

Többet szeretnél tudni?

Keress  minket elérhetőségeinken!

Vagy használd a lenti űrlapot, hogy egy okos döntést hozhass! 
Keress meg minket, és megmutatjuk, hogy mindig van választásod!

Teljes neved, vagy ahogy szólíthatunk
Amit biztosan megkapsz, és ahova szükségesetén válaszolunk
Csak számokat írj. Pl: 06301234567
Akár több témát is megadhatsz
Írd le nekünk, amit fontosnak tartasz, mielőtt megkeresünk. Minél részletesebb vagy, annál pontosabban tudunk segíteni, akár már az első alkalomkor.
Elolvastam, és megértettem az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.

Jelen weboldal tartalma, és a hozzá tartozó valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű, és nem minősül biztosítási termék, befektetési tanácsadás, vagy pénzügyi szolgáltatás ajánlattételnek! Ezen információkat és adatokat az Okos döntés üzemeltetői megfelelő gondosság mellett rendszeres időközönként felülvizsgálja, és frissíti. A köztes időben azonban az adatok, és információk elavulttá válhatnak, így azok idegenszerűségéért, teljességéért, esetleges pontatlanságáért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, hogy mielőtt a honlapunkon olvasott információk alapján üzleti döntést hozna, feltétlenül lépjen kapcsolatba velünk. Az Okos döntés fenntartja magának a jogot, hogy a jelen honlapon található információkat bármikor előzetes értesítés nélkül módosítsa.