Okos döntés

A gondoskodás a tettekkel válik kézzel foghatóvá!

Az MNB felszólította a bankokat, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel a vállalati ügyfelekhez hasonlóan rendeljenek el törlesztési moratóriumot minden lakossági hitel esetén, segítve az átmeneti fizetési nehézségek átvészelését. A törlesztési moratórium 2020 végéig történő fenntartása indokolt. Amennyiben a hazai bankok nem gondoskodnak a moratóriumról, az MNB felkéri a Kormányt, hogy maga hozzon ilyen rendelkezést

Nincs új a nap alatt

Nem egészen három napja ITT írtunk arról, hogy valószínűleg a magyar gazdaság a nyugat európai mintára, most pedig meg is érkeztek az erről szóló első információk.

A Bankszövetség válasza

A Bankszövetség szerint is muszáj lesz valamiféle hiteltörlesztési moratóriumot bevezetni, de az ezzel járó terheket a bankszektor nem akarja egymaga viselni. A javaslataikat elküldték a kormánynak.

Finanszírozási szempontból vannak olyan területek, ahol elkerülhetetlen bizonyos hiteltörlesztési moratórium kihirdetése, más területeken egyéb ismert adósvédelmi eszközök használatát vesszük számba. Ezek a stabilizáló lépések segítik elő a krízisidőszakon való túljutást, egyúttal a veszélyhelyzetet követően megalapozhatják a gazdaság minél gyorsabb megerősödését írja közleményében a Bankszövetség.

 A  vírusfertőzés nyomán kialakulóban lévő megtorpanás ugyanis nem hagyományos gazdasági, pénzpiaci válság ,nem összehasonlítható a 2008-as gazdasági világégéssel.
Jelen helyzetben a piaci szereplőknek  -a lakosságtól a vállalkozásokig – elsősorban olyan gyors megoldásra van szükségük, amivel át tudják vészelni a gazdaság ideiglenes, részleges leállását.
Ehhez komoly segítség lehet, ha ideiglenesen nem kell hitelt törleszteni (esetleg adót, rezsit, stb. fizetni).

Egészségügy várakozás, és hálapénz nélkül?

Országos magánorvosi hálózat, 24/7 telefonos asszisztencia, szakszerű betegellátás, mindez elérhető áron!
COVID SZŰRÉSSEL
Facebook
Twitter
LinkedIn
Molnár András

Molnár András

Pénzügyi szakértő
Email: hello@okosdontes.hu
Telefon: 06-30-812-8267

Jelen weboldal tartalma, és a hozzá tartozó valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű, és nem minősül biztosítási termék, befektetési tanácsadás, vagy pénzügyi szolgáltatás ajánlattételnek! Ezen információkat és adatokat az Okos döntés üzemeltetői megfelelő gondosság mellett rendszeres időközönként felülvizsgálja, és frissíti. A köztes időben azonban az adatok, és információk elavulttá válhatnak, így azok idegenszerűségéért, teljességéért, esetleges pontatlanságáért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, hogy mielőtt a honlapunkon olvasott információk alapján üzleti döntést hozna, feltétlenül lépjen kapcsolatba velünk. Az Okos döntés fenntartja magának a jogot, hogy a jelen honlapon található információkat bármikor előzetes értesítés nélkül módosítsa.