Okos döntés

A gondoskodás a tettekkel válik kézzel foghatóvá!

Az Áfa törvény szabályai alapján,  2020. január 1-től kivezetik az új építésű ingatlanok 5%-os áfáját… 
Elvileg! Gyakorlatilag viszont marad.

Csak mostantól falusi áfa vissza igénylésnek fogják hívni!

Számoljunk a falusi CSOK-al

 2020 januárjától továbbra is elérhető lesz az 5%-os  áfa, de a jövőben már csak a falusi CSOK-kal  érintett preferált kistelepüléseken lehet igényelni.
És nem csak építésre, hanem már bővítés, korszerűsítés esetén is visszaigényelhető lesz az általános forgalmi adó.

A listán jelenleg megtalálható, 2486 preferált kistelepülésen előre láthatólag 2022. június 30-ig igényelhető vissza az 5%, de legfeljebb 5 millió forint visszatérítés, jelent meg a Magyar Közlönyben.

Mennyi az annyi?

Falusi CSOK esetében (jelenleg)a támogatás összege a támogatás céljától, a lakás vagy lakóház hasznos alapterületétől és a meglévő, illetve vállalt gyermekek számától függ.

A falusi CSOK-hoz 10, illetve 15 millió forint erejéig legfeljebb 3%-os kamatozású kamattámogatott kölcsön („CSOK-hitel- OTK”) is igényelhető, azonban a korszerűsítésre vagy bővítésre felvett összeg nem haladhatja meg az 5, illetve 7,5 millió forintot.
Ha valaki igénybe vett már ilyen „CSOK-hitelhez” kapcsolódó kamattámogatás, nem élhet újból vele, azonban ha a régi Szocpol kedvezményt igényelte meg, annak összegét levonva, a támogatásból fennmaradt összegre még jogosult lehet!

Szeretnél preferált kistelepülésre költözni, akár nulla forintból?

Többet szeretnél tudni?
Keress minket!

Teljes neved, vagy ahogy szólíthatunk
Amit biztosan megkapsz, és ahova szükségesetén válaszolunk
Csak számokat írj. Pl: 06301234567
Akár több témát is megadhatsz
Írd le nekünk, amit fontosnak tartasz, mielőtt megkeresünk. Minél részletesebb vagy, annál pontosabban tudunk segíteni, akár már az első alkalomkor.
Elolvastam, és megértettem az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.

Jelen weboldal tartalma, és a hozzá tartozó valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű, és nem minősül biztosítási termék, befektetési tanácsadás, vagy pénzügyi szolgáltatás ajánlattételnek! Ezen információkat és adatokat az Okos döntés üzemeltetői megfelelő gondosság mellett rendszeres időközönként felülvizsgálja, és frissíti. A köztes időben azonban az adatok, és információk elavulttá válhatnak, így azok idegenszerűségéért, teljességéért, esetleges pontatlanságáért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, hogy mielőtt a honlapunkon olvasott információk alapján üzleti döntést hozna, feltétlenül lépjen kapcsolatba velünk. Az Okos döntés fenntartja magának a jogot, hogy a jelen honlapon található információkat bármikor előzetes értesítés nélkül módosítsa.