Okos döntés

A gondoskodás a tettekkel válik kézzel foghatóvá!

Volt pár hónap csend a mesterséges intelligencia körül, ami a kezdeti felhajtás után a szkeptikusok, és megmondóemberek igazát vélték erősíteni.
Ez a csend kezd most megtörni, pont ahogy vártam. A tech szektor egy újabb lendületet készül venni.

Kamatoztatnád a pénzed?

Valódi megoldás, vagyonod gyarapításához!
Akár SZOCHO mentesen is!
Kamatadó mentesen is

Hallgasd a csendet

És miért volt ez az eseménytelennek titulált időszak?
Mert az első hype hullámot még a szomszéd Pistike is meglovagolta.
A bokorban is AI szakértők nőttek ki napok alatt, minden app, alkalmazás, reklám erről szólt, ami a fogyasztói piacon először túlkínálathoz, majd a minőség, és újdonság egyre csökkenő hiányában érdektelenséghez kezdett vezetni.

Miközben egyre több terület fedezte fel a mesterséges intelligenciában rejlő lehetőséget, a háttérben a nagyobb cégek valódi fejlesztéseket folytattak, aminek a gyümölcsei most kezdenek beérni.

Marketing

Elemzők szerint az egyik legnagyobb nyertesei a fejlesztéseknek a marketing, és reklámcégek lehetnek. Külön kiemelik ezek közül a Metát (Facebook), és a Google-t, akiknek az algoritmusai eddig is eladtak szinte bármit, amit a hirdetők megfizettek.
Az új fejlesztésekkel azonban a jelenleginél pontosabb célzást, minőségibb tartalmakat, és több vásárlás generálását várják, ami várhatóan több hirdetőt, és magasabb bevételt generál.

Kommunikáció

Nem kell nagy jóstehetségnek lenni ahhoz, hogy azt állítsam, a következő generációs mobilok, és a hozzájuk kapcsolható operációs rendszerek is ezt a hullámot akarják majd meglovagolni.
Kezdeti szárnybontogatások már most is vannak, de a közeljövőben, ez a terület is stratégiai fontosságot fog kapni, így érdemes erősen figyelni.

Hadi ipar

Kell erről bármit írni?
Ha valaki, akkor a katonaság már egészen biztos, hogy már mérföldekkel a többiek előtt jár a technológia hasznosításában. 
Ezt a piacot annyira nem követem, de a logikájukat ismerve innen sok újdonság várható.

Gépjármű ipar

Ezt több részre is lehetne bontani, úgy mint gyártás, fejlesztés, és felhasználó igények.
Mivel nem szeretnék regényt írni, így csak gyorsan a részletek:
– gyártási, logisztikai feladatok optimalizálása
– vásárlói igények pontosabb felmérése, implementálása
– intuitív felhasználói felületek, dolgok internete, vezetési segédletek, szoftverek fejlesztése.

Mondom mindezt teljesen laikusként.

És akkor jöjjön a ráadás!

Mindezt hogyan?

Merthogy amit fentebb felsoroltam azoknak mindnek van egy közös pontja.

Ez pedig a megfelelő hardver!

Ahogy specializálódnak a szoftverek úgy fognak igényelni egyre egyedibb eszközöket. 
Így ezek tervezése, gyártása a jövőben mind mobil, mind pedig asztali oldalon is előtérbe kerülhet.
Autók, érzékelők, otthoni digitális eszközök, asszisztensek, laptopok, telefonok, űrkutatás, energiaipar… végig se tudom sorolni! (ráadásul minden szavammal ötletek sokasága is eszembe jut, amihez 20 oldal is kevés lenne, hogy leírjam).

A Microsoft oldaláról már hallottam pletykákat, hogy az AMD-vel már tervezteti a speciálisan Ai kiszolgálásra tervezett/optimalizált chipeket, de gondolom az Intel sincs lemaradva.
Az Nvidia már köztudomásúan erre fejleszt, ahogy a mobil fronton a Qualcom, és az ARM is erre gyúr, ahogy az Apple is komolyan tolja bele a pénzt.

Végszó

Ez egy pénzügyi jellegű bejegyzés. Igyekeztem konyhanyelven, érthetően átadni a gondolataim azoknak akik ezen a területen (is), próbálnak befektetni.
Amire szerettem volna felhívni a figyelmet, az a lehetőségek, és összefüggések, ami alapján tovább lehet keresni a megfelelő papírokat.
Ha valahol pontatlanság, vagy fogalmazási hiba lenne, nézzétek el, és a mondanivalóra fókuszáljatok.
Amennyiben hasznodra volt ez a kis olvasmány, oszd meg bátran ismerőseiddel is.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Picture of Molnár András

Molnár András

Pénzügyi szakértő
Email: hello@okosdontes.hu
Telefon: 06-30-812-8267

Többet szeretnél tudni?

Keress  minket elérhetőségeinken!

Vagy használd a lenti űrlapot, hogy egy okos döntést hozhass! 
Keress meg minket, és megmutatjuk, hogy mindig van választásod!

Teljes neved, vagy ahogy szólíthatunk
Amit biztosan megkapsz, és ahova szükségesetén válaszolunk
Csak számokat írj. Pl: 06301234567
Akár több témát is megadhatsz
Írd le nekünk, amit fontosnak tartasz, mielőtt megkeresünk. Minél részletesebb vagy, annál pontosabban tudunk segíteni, akár már az első alkalomkor.
Elolvastam, és megértettem az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.

Jelen weboldal tartalma, és a hozzá tartozó valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű, és nem minősül biztosítási termék, befektetési tanácsadás, vagy pénzügyi szolgáltatás ajánlattételnek! Ezen információkat és adatokat az Okos döntés üzemeltetői megfelelő gondosság mellett rendszeres időközönként felülvizsgálja, és frissíti. A köztes időben azonban az adatok, és információk elavulttá válhatnak, így azok idegenszerűségéért, teljességéért, esetleges pontatlanságáért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, hogy mielőtt a honlapunkon olvasott információk alapján üzleti döntést hozna, feltétlenül lépjen kapcsolatba velünk. Az Okos döntés fenntartja magának a jogot, hogy a jelen honlapon található információkat bármikor előzetes értesítés nélkül módosítsa.