Okos döntés

A gondoskodás a tettekkel válik kézzel foghatóvá!

Eltelt az első igazi piaci hét 2020-ból.
Most hogy a bejgli, és a halászlé már nem szerves része a hétköznapoknak, végre látjuk az idei év kezdő számait, az első bejelentéseket, és azokat a változásokat, amik kicsit (vagy nem kicsit) felboríthatják a piacot.
Nézzük mire is gondolok.

Komor a szín, pedig nem ilyen rémes a helyzet. Egyszerűen ezt találtam .

Hitelek

Kezdjük a kedvenc témámmal.
2020 év elején, a tavalyi év azonos időszakához képest  lényegesen olcsóbban juthatunk hitelhez. A Bankmonitor számításai szerint a legnépszerűbb 20millió forintos, 20 év futamidejű jelzáloghitelhez, 10 év kamatperiódus mellett, nagyjából 11.000Ft -al jutunk hozzá olcsóbban mint egy éve!
Ez azért nem rossz matek.
Főleg ha figyelembe vesszük hogy az …

Ingatlanok

… árai viszont megtorpantak. Nyilván olvasni róluk statisztikákat is, de a leginkább szembeötlő tény, hogy a kapcsolati hálómban számtalan ingatlanos dolgozik, akiknek folyamatosan szemmel követem a hirdetéseiket. 
És mit látok?
Akció, akció hátán. Nem nagy. Nincs beszakadás, de azért most mindenhol elengednek pár százalékot az eredeti vételárból.
Persze én is látom, hogy a kivitelezőkkel folytatott tárgyalások során, lényegesen rugalmasabbak a kifizetési határidőkkel, mint eddig. Vagyis nincs az a hatalmas sorban állás.
Ha valaki tényeket szeretne a számokról, olvashat róluk ITT, és ITT

Viszont ami tény, a hazai ingatlan állomány még az elmúlt évek nagy dömpingjével sem újult meg kellőképpen.
Az árak stagnálása , és a kedvező finanszírozás lehet a következő pont, ami segít az elöregedett lakásállomány felfrissítésében.
A KSH statisztikája szerint, még a válság alatt is több ingatlan épült, mint mostanában. Ez nem túl funny.

Egészségügy

Na ez a téma, amiről egyenlőre csak annyit tudunk, amit a kormány belengetett. Nagy változások jönnek. Hatalmas átalakítások.  Ebből most döntse el mindenki maga, hogy ez jó vagy sem.
Én egy másik irányból közelítem most meg.
Ez pedig a privát egészségügy. Mert ez a piac viszont gombamód szaporodik. És ha valamiből sok van, akkor az egyre elérhetőbb az átlag ember számára is.
Én azt javaslom ne várjunk arra, hogy az állam hogy dönt, mit csinál.
Keressetek meg egy biztosítási szakembert, és meg fogtok lepődni milyen kedvező árakon lehet ma már az elöregedett TB rendszert magán úton a lehető legtöbb helyen kiváltani.

Folytatjuk … 🙂

Többet szeretnél tudni?
Keress minket!

Teljes neved, vagy ahogy szólíthatunk
Amit biztosan megkapsz, és ahova szükségesetén válaszolunk
Csak számokat írj. pl 06301234567
Akár több témát is megadhatsz
Írd le nekünk, amit fontosnak tartasz, mielőtt megkeresünk. Minél részletesebb vagy, annál pontosabban tudunk segíteni, akár már az első alkalomkor.
Elolvastam, és megértettem az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.

Jelen weboldal tartalma, és a hozzá tartozó valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű, és nem minősül biztosítási termék, befektetési tanácsadás, vagy pénzügyi szolgáltatás ajánlattételnek! Ezen információkat és adatokat az Okos döntés üzemeltetői megfelelő gondosság mellett rendszeres időközönként felülvizsgálja, és frissíti. A köztes időben azonban az adatok, és információk elavulttá válhatnak, így azok idegenszerűségéért, teljességéért, esetleges pontatlanságáért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, hogy mielőtt a honlapunkon olvasott információk alapján üzleti döntést hozna, feltétlenül lépjen kapcsolatba velünk. Az Okos döntés fenntartja magának a jogot, hogy a jelen honlapon található információkat bármikor előzetes értesítés nélkül módosítsa.