Okos döntés

A gondoskodás a tettekkel válik kézzel foghatóvá!

Új befektetési szolgáltató a Wise és Revolut kiugrott fejlesztőitől.
Az angol startup a befektetéseinket reformálná meg.magas költségek, átláthatatlan díjstruktúrák és adminisztráció helyett egyszerű megoldásokat ígérnek, és a be nem fektetett forintjainkra is kamatot fizetnek.

Mi ez a Lightyear?

A Lightyear egy viszonylag új befektetési app, amelyet azoknak a befektetőknek készítettek, akik a részvények és alapok világában keresnek befektetési lehetőségeket.
Az app lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerűen vásároljanak részvényeket, ETF-eket és befektetési alapokat, valamint kövessék a portfóliójuk teljesítményét.

Az alábbiakban össze szedtem az app legfontosabb előnyeit.

  1. Egyszerű és könnyen használható

Az app egyszerű és intuitív felhasználói felülettel rendelkezik, amely lehetővé teszi , hogy könnyedén navigáljanak az oldalon és kereskedjenek a részvényekkel, ETF-ekkel és befektetési alapokkal.
Bár ma már ez alap elvárás egy Fintech cégnél..

  1. Alacsony díjak

 Dollár alapú részvények után 0,1%-os díjat (vagy maximum 1 dollárt számít fel), az Egyesült Királyságbeli részvényekért 1 fontot, az EU-s részvényekért 1 eurót számol fel. Az ETF-ek (Tőzsdén Kereskedett Alap) a Lightyear végrehajtási díjai alól teljesen mentesülnek.
Lehetőséget nyújt a Lightyear törtrészvényeket venni, hasonlóan a Revoluthoz, így a befektetések már 1 eurótól elérhetők.

  1. Nagy választék

A Lightyear lehetőséget kínál a világ legnagyobb részvénypiacainak hozzáféréséhez. Az app több ezer részvénnyel, ETF-fel valamint befektetési alappal rendelkezik, így a felhasználók ezek széles választéka közül válogathatnak. Könnyen kereskedhetsz a legnépszerűbb részvényekkel, valamint olyan vállalatokkal, amelyek a figyelmüket felkeltették.

  1. Automatikus befektetési lehetőségek

Az app automatikus befektetési lehetőséget is kínál, amely lehetővé teszi, hogy meghatározd a befektetési stratégiád, majd az app automatikusan végrehajtja a befektetéseket. Ez az opció különösen hasznos lehet azok számára, akik nem akarják naponta követni a piacot, és egy stabil hosszú távú befektetési stratégiát keresnek.

  1. Teljesítményelemzés és riportok

Az app lehetővé teszi , hogy kövesd a portfóliód teljesítményét, valamint nyomon kövesd az egyes részvények és befektetési alapok ármozgását. Az app továbbá számos riportot és elemzést is kínál, amelyek segítségével megértheted a portfóliód teljesítményét, és javíthatsz a befektetési stratégiádon.

  1. Biztonságos és megbízható

Az app a pénzügyi szabályozó hatóságok által engedélyezett és szabályozott, így a pénzed biztonságban van. Az app továbbá erős biztonsági intézkedéseket alkalmaz, mint például a kétlépcsős azonosítás, amely biztosítja, hogy csak a az arra jogosultak férjenek hozzá a saját fiókjukhoz.

Nem is kell befektetned!

A nem lekötött számlaegyenlegnél a forint után 12,25% kamatot, az euró után 2,25-öt, a font és a dollár után 3,5 valamint 4 százalékot fizet a platform.

A Lightyear 2023. április 4-én indult el Magyaroszágon, már a megjelenés előtt párszáz felhasználós előjegyzése volt a cégnek.

Babaváró kölcsön

Akár 11 millió forint kamatmentesen!

Egy gyermek vállalása mindig többlet költéseggekel jár. Igényeld meg állami támogatással.

Online is!

Hátrányok

Mivel frissen indult cég érdemes figyelni az eredményeikre.
Nagyobb összegeket egészen biztosan nem helyeznék el náluk a kezdeti időkben.
Az árazásuk elég agresszív, így jelenleg az sem teljesen tiszta miből tartják fenn magukat hosszú távon. Valószínűleg most még a befektetők pénzét égetik.

Szintén nem túl előnyös a hazai piacon hogy az app kizárólag angol nyelven kommunikál, amivel jelenleg még sokakat eltántoríthat a használattól.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Molnár András

Molnár András

Pénzügyi szakértő
Email: hello@okosdontes.hu
Telefon: 06-30-812-8267

Többet szeretnél tudni?

Keress  minket elérhetőségeinken!

Vagy használd a lenti űrlapot, hogy egy okos döntést hozhass! 
Keress meg minket, és megmutatjuk, hogy mindig van választásod!

Teljes neved, vagy ahogy szólíthatunk
Amit biztosan megkapsz, és ahova szükségesetén válaszolunk
Csak számokat írj. Pl: 06301234567
Akár több témát is megadhatsz
Írd le nekünk, amit fontosnak tartasz, mielőtt megkeresünk. Minél részletesebb vagy, annál pontosabban tudunk segíteni, akár már az első alkalomkor.
Elolvastam, és megértettem az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.

Jelen weboldal tartalma, és a hozzá tartozó valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű, és nem minősül biztosítási termék, befektetési tanácsadás, vagy pénzügyi szolgáltatás ajánlattételnek! Ezen információkat és adatokat az Okos döntés üzemeltetői megfelelő gondosság mellett rendszeres időközönként felülvizsgálja, és frissíti. A köztes időben azonban az adatok, és információk elavulttá válhatnak, így azok idegenszerűségéért, teljességéért, esetleges pontatlanságáért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, hogy mielőtt a honlapunkon olvasott információk alapján üzleti döntést hozna, feltétlenül lépjen kapcsolatba velünk. Az Okos döntés fenntartja magának a jogot, hogy a jelen honlapon található információkat bármikor előzetes értesítés nélkül módosítsa.